Reteaua Corect

Gala Premiilor Centrului Naţional al Dansului Bucureşti va avea loc pe 11 decembrie, la TNB

Gala Premiilor Centrului Naţional al Dansului Bucureşti, un eveniment major de recunoaştere a celor care au contribuit, sprijinit şi confirmat valoarea pe care dansul contemporan o are în societate, va avea loc pe 11 decembrie, la Sala Atelier a Teatrului Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti, informează un comunicat transmis AGERPRES și citat de Știripesurse.

În cadrul evenimentului publicul va avea ocazia de a vedea şi spectacolul "Ramanenjana", o docu-ficţiune performativă despre un dans care a făcut istorie.

Spectacolul, o coproducţie internaţională creată de Simona Deaconescu, în colaborare cu Gaby Saranouffi, a avut premiera în Germania, România şi Madagascar anul acesta şi este rezultatul unei cercetări consistente despre "epidemiile de dans" documentate istoric în secolele trecute, beneficiind de mentoratul coregrafei franceze Mathilde Monnier în cadrul proiectului european Forecast Platform, potrivit Agerpres.

"1863. Antananarivo. Mii de oameni intră în oraş dansând într-un mod halucinant, pe muzica magnetică a tobelor. Pot dansa cu zilele fără să obosească, într-o stare mentală greu de definit, făcând acrobaţii imposibile şi tensionându-şi corpul în mişcări improvizate. Se zvoneşte că au ochii roşii şi că prin mişcările lor rigide vor să transmită mesajul unei mame către fiul său. În agitaţia generală se spune despre ei că sunt bolnavi, posedaţi, influenţaţi, nebuni, patologic de empatici, nenaturali. Nu se ştie exact cum se transmite boala care-i face să danseze. Se vehiculează că devine contagioasă din cauza superstiţiilor, a sunetului muzicii, a simpatiei exagerate sau chiar a ţânţarilor. Sunt numiţi Ramanenjana şi rămân în istorie ca un grup de oameni care au făcut parte dintr-o coreomanie, un misterios dans în masă, adesea denumit şi 'epidemie de dans'", potrivit descrierii spectacolului.

"Ramanenjana" îmbină elemente performative şi multimedia, realitate şi ficţiune, documente de arhivă şi mărturii contemporane despre dans, boală şi revoluţie. Spectacolul, în care se vorbeşte în patru limbi, alătură şi comentează critic, dar cu umor mai multe versiuni ale aceluiaşi eveniment istoric, chestionând rolul dansului în societate.

Performeri sunt Haja Saranouffi, Maria Luiza Dimulescu, Simona Dabija, muzica este semnată de Olombelo Ricky iar costumele sunt create de Cristina Milea.

La Casa de bilete a TNB se pot achiziţiona bilete cu preţ redus de 20 lei.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.