Reteaua Corect

Franţa îi va ajuta pe artiştii ruşi 'obligaţi să se exileze'

Scris de newsreporter in 11 martie 2022 la 11:12, in Arts. 625 vizualizari Intra in discutie Taguriartisti rusi, exileze, franta shortlinkhttp://crct.ro/nzhs

Franţa intenţionează să îi ajute pe artiştii ruşi "obligaţi să se exileze" din cauza opoziţiei lor exprimate faţă de politicile preşedintelui Vladimir Putin şi de invazia din Ucraina, a anunţat ministrul francez al Culturii, Roselyne Bachelot, relatează AFP, potrivit Știripesurse.

"Dacă artişti ruşi, artişti disidenţi care s-au exprimat împotriva regimului lui Vladimir Putin şi împotriva a tot ceea ce reprezintă acesta sunt obligaţi să se exileze, noi vom fi alături de ei pentru a le asigura ajutorul de care au nevoie", a declarat Roselyne Bachelot în marja prezentării la Ministerul Culturii din Paris a evenimentului intitulat "Săptămâna limbii franceze şi a francofoniei".

"Am fost foarte clară cu toate instituţiile culturale: noi nu suntem în război cu Rusia. Deci nu există niciun motiv să avem un demers punitiv faţă de aceşti artişti", a adăugat ministrul francez al Culturii.

"Am cerut să fie anulate sau amânate manifestările organizate de următoarele entităţi: instituţiile culturale oficiale ruse şi artiştii care au avut o poziţie clară în favoarea regimului Putin şi care fac acest lucru de multă vreme", a continuat Roselyne Bachelot, potrivit Agerpres.

"Dacă anumiţi artişti ruşi au fost programaţi în anumite evenimente, nu trebuie să îi somăm să adopte o poziţie împotriva regimului Putin. Ne imaginăm gradul de pericol pentru ei înşişi şi gradul de pericol, dacă se află în turneu în lumea întreagă, pentru familiile lor. Informaţiile care ne sosesc din Rusia sunt extrem de îngrijorătoare, odată cu decizia Dumei de Stat din 4 martie, care stipulează că acest gen de poziţie este pasibilă de 15 ani de închisoare", a detaliat ministrul francez al Culturii.

Roselyne Bachelot a insistat, de altfel, asupra necesităţii de a promova cultura rusă clasică.

"Nu vom opri concertele de Musorgski, nu vom opri concertele de Ceaikovski, nu vom opri spectacolele de teatru cu piese scrise de Cehov. Există cereri de boicot care nu corespund însă cu ceea ce reprezintă pentru noi cultura", a adăugat Roselyne Bachelot.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.