Reteaua Corect

Filmul „Moştenitoarele” a câştigat trofeul Transilvania la TIFF

Scris de newsreporter in 03 iunie 2018 la 13:32, in Arts. 671 vizualizari Intra in discutie Taguri2018, film, mostenitoarele, tiff, Transilvania, TROFEU shortlinkhttp://crct.ro/nsN0

Filmul din Paraguay „Moştenitoarele”, regizat de Marcelo Martinessi, a câştigat, sâmbătă, Trofeul Transilvania al Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), premiul fiind decernat de soprana Angela Gheorghiu în cadrul galei de închidere desfăşurată la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca, scrie Mediafax.

Filmul „Moştenitoarele” (Paraguay – 2018) a câştigat, sâmbătă seară, Trofeul Transilvania al TIFF în valoare de 15.000 de euro în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca, pelicula fiind aleasă dintre cele 12 aflate în competiţe.

Premiul a fost înmânat regizorului Marcelo Martinessi de către soprana Angela Gheorghiu.

„Vreau să împart premiul cu toată echipa şi producătorii, pentru că, uneori, noi regizorii, stăm pe platouri şapte săptămâni şi nu ştim ce să facem. Echipa e acolo să te susţină, să te ajute, să mergi pe drumul pe care le-ai spus că vei merge”, a spus regizorul din Paraguay.

Pelicula tratează povestea moştenitoarelor a două familii înstărite din Asuncion, Paraguay, care sunt împreună de trei decenii, dar starea lor financiară devine precară şi trebuie să vândă din lucruri.

În cadrul ceremoniei, actriţa franceză Fanny Ardant a primit Trofeul Transilvania pentru întreaga carieră, aceasta declarând că nu ştie dacă un premiu este ca o recompensă dată ca o îngheţată unui copil.

„Pentru clipa aceea este o plăcere mare, dar după chiar înseamnă ceva? Dar cu toate acestea eu sunt o actriţă. Când eram tânără, credeam că a fi actriţă este doar plăcerea de a fi pe scenă, apoi am înţeles că viaţa de actriţă înseamnă trecerea de la întuneric la lumină, de la frig la căldură, de la spatele întors la mâinile întinse. În acceastă seară, vă mulţumesc că, dându-mi acest premiu, mi-aţi dat lumină şi căldură şi mi-aţi întins mâinile”, a spus Ardant.

De asemenea, actriţa Anna Szeles a primit premiul pentru întreaga carieră, iar actorul şi producătorul Dan Nuţu premiul de excelenţă. Premiul Annei Szeles a fost înmânat acesteia de către fostul său soţ, Florin Piersic.

Printre alte premii decernate s-au numărat premiul juriului tinerilor francofoni - filmul „La Priere” („Rugăciunea”), premiul Centrului Naţional al Cinematografii - filmul „Santa Barbara”, premiul FIPRESCI – „Ghid de Viaţă”, premiul pentru cel mai bun scurt-metraj secţiunea Umbre – „În întuneric”, premiul publicului – „The Guilty” („Vinovatul”), premiul cel mai popular film în secţiunea Zilele Filmului Românesc – „Un pas în urma serafimilor”, premiul Zilele Filmului Românesc pentru scurt metraj – „Cadoul de Crăciun”, premiul Zilelor Filmului Românesc pentru debut – „Soldaţii. Poveste din Ferentari”, premiul Zilele Filmului Românesc pentru lungmetraj – „Pororoca”, premiul pentru cea mai bună interpretare – trei actori ai filmului „Ancora şi speranţa”, premiul special al juriului – „The Home” („Casa”) şi „Scythe Hitting Stone” („Izbiţi de soartă”), premiul pentru cea mai bună regie – danezul Hlynur Palmason.

În cadrul ceremoniei, cineastul rus Aleksei Medvedev a urcat pe scenă având o pancartă de susţinere a lui Oleg Senţov, un regizor şi scenarist ucrainian, aflat în greva foamei într-o închisoare din Rusia, după ce a fost arestat în Crimeea şi condamnat la 20 de ani închisoare pentru terorism. Acesta a criticat Rusia pentru condamnarea lui Senţov şi a făcut apel la cineaştii prezenţi să întreprindă demersuri pentru eliberarea acestuia.

TIFF se desfăşoară la Cluj-Napoca în perioada 25 mai – 3 iunie.

 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.