Reteaua Corect

Filmul documentar 'Transilvania - burguri medievale', prezentat, în premieră, la ICR

Proiecția, în premieră, a filmului documentar Transilvania - Burguri Medievale, realizat de artistul fotograf Florin Andreescu, va avea loc miercuri, 20 martie 2019, ora 18:30, în Sala Mare a Institutului Cultural Român, scrie HotNews.ro.

Evenimentul, organizat de Institutul Cultural Român și Editura Ad Libri, propune o incursiune inedită în nouă orașe medievale din Transilvania – Brașov, Sighișoara, Mediaș, Cluj-Napoca, Bistrița, Alba Iulia, Orăștie, Sebeș și Sibiu. Secrete medievale, legende și tradiții pline de culoare ies la iveală de-a lungul unei călătorii incitante prin legendara Siebenbürgen, care oferă imaginea unei lumi aparte, cu așezări clădite după model german, biserici fortificate ca niște cetăți și numeroase monumente de arhitectură gotică, renascentistă și barocă. Trecutul multietnic și tradițiile multiculturale și-au lăsat pentru totdeauna amprenta asupra acestei regiuni.

După proiecție, realizatorul filmului și cercetătoarea dr. Doina Ișfănoni invită publicul la un dialog despre patrimoniul Transilvaniei.
Transilvania - burguri medievale (comentariu: Mariana Pascaru, lectura: Mihai Gruia Sandu, montaj: Alexandru Stănescu) a apărut la sfârșitul anului 2018 pe DVD (88 min.), în limba română, cu subtitrare în limbile engleză, franceză, germană, spaniolă și italiană. Este al patrulea din seria documentarelor Travel&History (România, pas cu pas, Maramureș, țară veche, țară nouă și La pas prin București) prin care fotograful Florin Andreescu redescoperă și promovează patrimoniul local. 
Cu o activitate de peste 20 de ani pe piața editorială, fotograful Florin Andreescu s-a făcut remarcat prin numeroasele albume dedicate României (Oameni, locuri și istorii, O amintire fotografică, Salutări din România, Made in Romania, Delta Dunării, Flashbacketc.), aflate ani la rând în topurile celor mai bine vândute titluri de non-ficțiune. 

A câștigat mai multe premii pentru calitatea grafică de excepție a acestor albume și a participat la numeroase expoziții personale de fotografie, atât în țară, cât și peste hotare. Florin Andreescu a fost la începutul anilor '90 inginer de sunet la Studioul Cinematografic București (Buftea), pentru ca apoi să facă parte din echipa care a înființat secția de Multimedia din cadrul Universității de Artă Teatrală și Cinematografică din București.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.