Reteaua Corect

Zece zile de concerte și proiecții în aer liber la Bucharest Music Film Festival

Zece zile de concerte și proiecții de film în aer liber vor marca cea de a XI-a ediție a Bucharest Music Film Festival, unul dintre evenimentele cu tradiție organizate de Primăria Municipiului București prin ARCUB, între 9 și 18 septembrie, în Piața Universității, transmite Agerpres.

Sursa imagine: clasicradio.ro

Potrivit unui comunicat, prima seară se deschide cu cele mai fredonate piese din coloana sonoră a unor filme legendare. "Sub bagheta dirijorului Tiberiu Oprea, repertoriul Orchestrei Simfonice din 9 septembrie cuprinde bucăți muzicale ale unor filme de animație, precum Tom și Jerry, coloana sonoră din Spiderman și a altor filme de acțiune sau a unor filme clasice de Hollywood, până la tema muzicală a unor filme românești pentru copii", precizează comunicatul.

Corina Chiriac și Mirabela Dauer vor veni pe 10 septembrie la BMFF, unde, sub bagheta lui Ionel Tudor, vor interpreta șlagăre care au scris istorie, seara Piața Universității urmând a se umple de muzica lui Ceaikovski în interpretarea Bucharest Symphonic Pops, dirijată de tânărul Sergey Simakov, câștigătorul din Rusia al marelui premiu Jeunesses Musicales București de anul trecut.

Zilele de luni și marți sunt rezervate la Bucharest Music Film Festival serilor de film. Dacă în weekend, publicul BMFF este așteptat de la ora 21,00 în Piața Universității, în celelalte zile programul festivalului începe de la ora 19,00 cu recitaluri acapella, concerte fusion ce îmbină genul clasic cu cel electro, pop sau rock, însoțite de proiecții video, spectacole de operetă, percuție sau călătorii acustice cu iz tradițional ale unor ansambluri de suflători.

Ziua de 7 septembrie este rezervată Orchestrei Naționale Radio, care va acompania recitalul soliștilor Răzvan Popovici și Alexander Sitkovetsky, iar pe 18 septembrie BMFF se încheie cu "O seară vieneză". Polcile lui Johann Strauss, Dansurile ungare ale lui Brahms, uverturi și arii din opere mozartiene sunt interpretate de tânăra orchestră de cameră austriacă Sinfonietta Wien, cu participarea extraordinară a sopranei Milena Arsowska și a lui Andreas Jankowitsch, bas-bariton, mai informează ARCUB.

Accesul la toate reprezentațiile din cadrul festivalului este gratuit.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.