Reteaua Corect

Săptămâna Filmului Maghiar la București

Săptămâna Filmului Maghiar aduce la București, până pe 13 noiembrie, 25 de filme - artistice, documentare, scurtmetraje, experimentale și animații -, patru concerte și o expoziție dedicată istoriei de 120 de ani a cinematografiei maghiare, a declarat Kosa Andras Laszlo, directorul Institutului Maghiar din București, luni, într-o conferință de presă, potrivit Agerpres.

Sursa imagine: iqool.ro

"Este foarte important pentru noi să organizăm acest festival. Săptămâna Filmului Maghiar a ajuns la o ediție jubiliară — a zecea — și este acel brand al Institutului Maghiar din București care are menirea să prezinte producția cinematografică maghiară din ultimul an", a spus Kosa Andras Laszlo.

În cadrul festivalului, care se desfășoară în perioada 6 — 13 noiembrie, sunt prezenți la București regizorii Fekete Ibolya, Domokos Janos, Ulrich Gabor, actorii Czukor Balazs, Gryllus Dorka, Simon Kornel, producătorul Herner Daniel și editorul Papp Vivi.

Fekete Ibolya, regizorul producției "Mama mea și alți țicniți din familie", peliculă care deschide oficial Săptămâna Filmului Maghiar la București, a afirmat că filmul său este o poveste de familie.

"Spun întotdeauna că acest film este povestea familiei mele, dar mi se întâmplă după fiecare proiecție ca oamenii să vină să-mi spună că acest film este și povestea familiilor lor", a precizat regizorul.

"Mama mea și alți țicniți din familie" spune o poveste despre patru generații, urmărind destinul personajelor de la începutul anilor 1900 până la începutul anilor 2000, se arată în sinopsisul peliculei.

Producătorul peliculei "Nu vă dați jos pantofii", Herner Daniel, a spus că și producția sa se înscrie tot în categoria filmelor de familie. El a precizat că aceasta este prima produsă în totalitate de el.

"Realizarea acestui film este o minune adevărată, pentru că nu am primit niciun sprijin sau finanțare din partea statului, totul s-a realizat cu ajutorul prietenilor. Cu toate acestea, am reușit să facem un film care este foarte apropiat sufletului spectatorilor, este apreciat și de critică și de specialiști. Este un film care poartă marca Hajdu Szabolcs, fiindcă el este cel care a scris și scenariul, și toată familia lui joacă în acest film", a arătat Herner Daniel.

Regizorul Radu Igazsag, profesor UNATC "I.L. Caragiale", a precizat că în cadrul Săptămânii Filmului Maghiar sunt prezentate filme noi care aduc în fața publicului bucureștean "freamătul din spațiul maghiar".

Tot cu această ocazie, vor avea loc și patru concerte susținute de saxofonistul Toth Viktor, care va concerta împreună cu Petra Acker și cvintetul One More Minute, Bende Zsolt Quartet, formația Mocsok 1 Kolykok și, în ultima zi a evenimentului, David Yengibarian Trio.

Duminică, a fost vernisată, la Institutul Maghiar din București, o expoziție inedită despre istoria de 120 de ani a filmului maghiar.

Cea de-a X-a ediție a Săptămânii Filmului Maghiar la București va fi deschisă oficial luni, la ora 18,30, la Studioul Horia Bernea din incinta Muzeului Național al Țăranului Român, în prezența ambasadorului Ungariei la București, Zakonyi Botond.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.