Intr-un interviu acordat publicatiei britanice “The Guardian”, Scorsese vorbeste despre principalul aspect care il preocupa: cum reuseste cinematografia, ca proces mecanic, sa se conecteze la inima audientei.
In toiul filmarilor celui mai recent proiect al sau, “Hugo Cabret”, care este si prima pelicula 3D regizata de Scorsese, cineastul se declara fascinat de posibilitatile oferite de aceasta tehnologie.
“Fiecare cadru contribuie la reinventarea cinematografiei. Nu spun sa renuntam la camera clasica sau sa ne minunam ca la o idee geniala, insa 3D-ul se comporta ca o adevarata gura de aer. Este ca un cub Rubik al cinematografiei, cu fiecare cadru gandit si filmat”, a explicat Scorsese.
Regizorul marturiseste ca a fost dintodeauna fanul acestei tehnologii. “In viata reala, suntem, traim si vedem in 3D, deci de ce sa nu avem si filme 3D?”, se intreaba retoric cineastul.
Cariera lui Scorsese a luat avant in anii ’70, cand a avut ocazia sa-I serveasca drept ucenic maestrului Roger Corman. Cineastul a revolutionat cinematografia populara cu filme indraznete ca “Mean Streets” si “Taxi Driver”, inspirate atat din cultura franceza si neo-realismul italian, cat si din traditiile cinematografice ale Marii Britanii si Americii.
Acum, Scorsese accepta o noua provocare prin ecranizarea romanului de fictiune al lui Brian Selznick, o carte istorica pentru copii intitulata “The Invention of Hugo Cabret”.
Actiunea filmului se desfasoara in Parisul anilor ’20, eroul povestii find un baiat orfan de 12 ani, un hot care traieste intre peretii garii din Capitala franceza si a carui supravietuire depinde de secrete si anonimat.
Pentru a citi intreg interviul, intra AICI.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.