Reteaua Corect

Filme de Cristian Mungiu, Alexandru Solomon și Cristi Puiu, la Festivalul "Ceau, Cinema!"

"Bacalaureat", filmul care i-a adus lui Cristian Mungiu premiul de regie la Cannes 2016, "România: patru patrii", cel mai nou documentar al lui Alexandru Solomon, și o proiecție aniversară cu "Marfa și banii", de Cristi Puiu, în prezența actorului Alexandru Papadopol, - se numără printre evenimentele dedicate cinematografiei românești la cea de-a treia ediție a Festivalului "Ceau, Cinema!", ce se desfășoară la Timișoara și Gottlob, între 14 și 17 iulie, informează Agerpres.

Sursa imagine: radiotimisoara.ro

Trei dintre cele mai noi și apreciate documentare românești vor putea fi văzute într-o proiecție maraton duminică, 17 iulie, în ultima zi de festival, în spațiul "Ambasada", în Timișoara, informează organizatorii, într-un comunicat.

În cel mai recent documentar al său, "România: patru patrii", regizorul Alexandru Solomon a intervievat patru mari scriitori: Norman Manea, Mircea Cărtărescu, Florin Lăzărescu și Gabriela Adameșteanu, care vorbesc despre relația lor cu România.

În emoționantul "Doar o răsuflare", Monica Lăzurean-Gorgan urmărește șapte ani din viața unei familii, cu provocările și încercările prin care trec tatăl, mama și cei trei copii ai lor. Tatăl așteaptă să se întâmple o minune care să o facă pe fiica lui cea mică să se ridice din scaunul cu rotile și să meargă.

"Cinema, Mon Amour", de Alexandru Belc, tratează o problemă dureroasă: lipsa cinematografelor de artă. Victor Purice — manager, fost operator și cinefil împătimit — și cele două angajate fidele se luptă zi de zi pentru a menține în viață cinematograful "Dacia Panoramic" din Piatra Neamț, printre ultimele rămase în România.

"Bacalaureat", filmul care i-a adus lui Cristian Mungiu premiul de regie în acest an la Festivalul de la Cannes, va putea fi văzut pe 17 iulie, la Gottlob, în închiderea "Ceau, Cinema!". Tot la Gottlob, prima localitate rurală din România cu un cinematograf recondiționat, va fi proiectat în aceeași zi și lungmetrajul de debut al lui Cristian Mungiu, "Occident" (2002), ca parte a unei mini-retrospective de trei filme speciale ale Noului Cinema Românesc. Intrarea la cele două proiecții va fi liberă, iar Primăria Gottlob va pune gratuit la dispoziție un autocar pentru transport.

În acest an, se împlinesc 15 ani de la lansarea filmului "Marfa și banii" al lui Cristi Puiu. Pentru a marca acest moment aniversar, "Ceau, Cinema!" a programat pe 16 iulie, la Casa Artelor — Curtea cu Castani din Timișoara, o proiecție eveniment cu "Marfa și banii", cu participarea actorului Alexandru Papadopol, care debuta în acest film.

Apărut în 2011, mediumetrajul independent "Film pentru prieteni" este un film-experiment semnat de Radu Jude și va putea fi văzut pe 15 iulie, în curtea Rhetoric, la Timișoara.

Festivalul "Ceau, Cinema!" a programat, de asemenea, pe 16 iulie, o selecție de scurtmetraje noi realizate de cineaști din partea de vest a țării, grupate sub titlul "Filme bănățene".

În afara proiecțiilor cu intrare liberă anunțate pe ceaucinema.ro, accesul la festival se face pe bază de bilet sau abonament (abonamente pentru întreg festivalul pot fi găsite la librăria Cărturești — Mercy din Timișoara, la prețul de 45 de lei).

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.