Reteaua Corect

Festivalului Internaţional al Luminii - Spotlight - revine la Bucureşti

Cea de-a treia ediţie a Festivalului Internaţional al Luminii–Spotlight, revine între 20-23 aprilie în capitală, cu 22 de instalaţii de artă, nouă ţări participante, video mapping-uri pe clădiri emblematice din Bucureşti şi 7000 mp de expoziţie, informează Mediafax.

Sursa imagine: hotnews.ro

Noua ediţie reinterpretează peisajul urban bucureştean prin intermediul artei digitale şi multimedia. În fiecare zi de festival, de la ora 20:30 la 23:00, Calea Victoriei devine pietonală între Muzeul Naţional de Artă al României şi Splaiul Independenţei, unde peste 20 de instalaţii, proiecţii şi sesiuni de video mapping transformă zona într-un gigant spaţiu expoziţional.

Evenimentul cu peste 200.000 de participanţi în 2016, debutează joi, 20 aprilie, în Piaţa George Enescu, la ora 20:30 cu Phoenix Fire Dancers – un spectacol de lumină al companiei austriece Phoenix.

Printre noutăţile ediţiei din 2017, Art Safari este prezent la Festivalul Internaţional al Luminii de la Bucureşti cu reproduceri după Ştefan Luchian, ce vor putea fi admirate pe clădirea Grand Hôtel du Boulevard. O altă premieră o reprezintă cei de la MotionLab, nominalizaţi anul trecut în competiţia celui mai mare festival al luminii din lume, The Circle of Light Festival. Mobius Gallery va expune o instalaţie de artă în Piaţa Naţiunile Unite, iar muzicianul şi artistul vizual Tom Brânduş este inclus în festival cu două instalaţii multimedia, create de Sylenz Media.

Portofoliul celei de-a treia ediţii Spotlight este completat de artişti din Germania, Ungaria, Slovacia, Finlanda, Cehia, Polonia, Franţa şi Austria. Dintre artiştii români prezenţi în festival mai amintim Mindscape şi Les Ateliers Nomad.

Nu lipseşte deja celebrul video mapping pe Cercul Militar, un hotspot al primelor două ediţii de festival. Spotlight schimbă complet, şi în acest an, faţada Hotelului Novotel, iar clădirea Loteriei Naţionale de pe Calea Victoriei este pentru prima dată pusă în valoare printr-un video mapping tematic.

De la Biblioteca Centrală Universitară, la Muzeul Naţional de Artă al României sau Palatul Telefoanelor, peste opt clădiri emblematice din Bucureşti sunt puse într-o nouă lumină, iar instalaţiile de artă premiate la festivalurile de profil din lume sunt completate cu proiecte prezentate în premieră, flashmob-uri şi seturi DJ.

Partenerii internaţionali Spotlight 2017, Festivalul Internaţional al Luminii din Berlin şi Signal Festival din Praga, vor fi prezenţi în festival cu instalaţii şi proiecţii din Austria, Slovacia, Finlanda şi Germania.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.