Reteaua Corect

Festivalul de Film European debutează cu proiecția peliculei 'Rhino'

Scris de newsreporter in 05 Mai 2022 la 10:14, in Arts. 466 vizualizari Intra in discutie TaguriFestivalul de Film European, ffe, rhino shortlinkhttp://crct.ro/nzxl

Festivalul de Film European (26.FFE) debutează joi seara, la Sala Auditorium a Muzeului Naţional de Artă al României, cu proiecţia peliculei "Nosorih/Rhino", cel mai recent film al lui Oleg Sentsov, cineast-simbol al rezistenţei naţionale ucrainene şi apărător înarmat al Kievului asediat, conform Agerpres, citat de Știripesurse.

26.FFE se va desfăşura în perioada 5 - 11 mai, reunind 31 de lungmetraje, dintre care 21 vor fi proiectate în premieră naţională. Ediţia 2022 va avea o importantă componentă de producţii ucrainene.

La Bucureşti, filmele vor fi proiectate la Cinematograful Elvire Popesco şi la Cinemateca Eforie. Ediţia din Timişoara va fi marcată prin organizarea unui eveniment de gală pe 10 mai, la Cinema Victoria, proaspăt reabilitat, unde va avea loc proiecţia filmului "Numbers" al regizorului Oleg Sentsov.

Dincolo de secţiunea dedicată Ucrainei, 26.FFE propune "filme noi şi foarte noi" care au trecut prin festivaluri de prestigiu precum Cannes, Berlin, Veneţia, Locarno, Rotterdam sau Karlovy Vary. Nu lipsesc nici filmele-eveniment, semnate de nume mari ale cinematografiei mondiale precum Paolo Taviani, Christoffer Boe sau fraţii D'Innocenzo.

O parte dintre acestea vor fi însoţite de întâlniri şi dezbateri cu cineaşti, dar şi de evenimente speciale care celebrează Ziua Europei, obiective şi valori europene: pacea, solidaritatea, demnitatea umană, diversitatea şi multiculturalitatea.

De asemenea, organizatorii reiau tradiţia ambasadorilor festivalului, în 2022 acest rol revenindu-i regizoarei Monica Stan, prezentă în programul 26.FFE cu "Imaculat", laureat cu trei premii importante la Festivalul de film de la Veneţia.

26.FFE se va încheia, în oglindă, cu distopia aceluiaşi Oleg Sentsov - "Numere"/"Numbers", regizată de la distanţă, în 2020, din spatele gratiilor, cu ajutorul colaboratorului său, Akhtem Seitablayev.

Festivalul Filmului European este organizat de Institutul Cultural Român, cu sprijinul Reprezentanţei Comisiei Europene în România, sub egida EUNIC România, în parteneriat cu ambasadele, centrele şi institutele culturale europene.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.