Reteaua Corect

Expozitia de grup 'O lucrare pierdută', la Elite Art Gallery

În perioada 2-24 aprilie, Elite Art Gallery în parteneriat cu Galeriile Karo din Bacău vă aşteaptă la expoziţia de grup intitulată „O lucrare pierdută”, scrie Hotnews.ro.

Deschiderea oficială a expoziţiei se va ţine pe data de 2 aprilie, ora 18.30. Evenimentul expozițional reunește lucrărilor artiștilor: Iulian Cristea, Cristian Diţoiu, Constantin Flondor, Ruxandra Grigorescu, Matei Lăzărescu, Dan Mohanu, Christian Paraschiv, Horea Paştina, Ana Petrovici-Popescu, Sever Petrovici-Popescu, Ștefania Petre, Mircea Roman, Mihai Sârbulescu, Constantin Ţînteanu, Ramona Ursache, Bogdan Vlăduţă și Florentina Voichi. Conceptul curatorial este semnat de Constantin Țînteanu.

„«O lucrare pierdută» s-a conturat conceptual în urma unei întâmplări reale. Matei Lăzărescu la un moment dat m-a întrebat dacă am cunoştinţă de o anumită lucrare a sa care aparent se pierduse, nu o putea găsi oricât şi oriunde ar fi căutat. Mi-a atras atenţia că nu este un concept expoziţional. M-a intrigat mult situaţia şi bineînţeles că am fost interesat de conceptul expoziţional care chiar era în această poveste, mă ducea cu gândul la efemeritate, la faptul că artistul nu are posibilitatea de a controla destinul propriei opere din momentul în care aceasta părăseşte atelierul. Ca să nu menţionăm că el însuşi ajunge vulnerabil, expus acţiunilor de tot felul, destinul său fiind condiţionat de agenda diverşilor oameni cu interese de multe ori divergente faţă de ale sale (galerişti, critici de artă, muzeografi, colecţionari, oameni politici , ş.a.m.d.). “O lucrare pierdută” este în primul rând o discuţie despre condiția artistului , într-o contemporaneitate care se îndepărtează tot mai mult de anumite valori considerate fundamentale nu cu mult timp in urma. E vorba de drumul pe care îl urmăm, ce a mai rămas ataşat lucrării de artă, cum poate fi golită de semnificaţii atunci când privitorul nu înţelege sau refuză interacţiunea cu aceasta. O lucrare pierdută: lucrarea ce nu va fi uitată, lucrare diferită, aparte, de care eşti legat și o cauţi, te îngrijorezi când nu mai ştii de ea. Lucrarea în care artistul se regăseşte cel mai mult. Nu întâmplător afişul expoziţiei foloseşte imaginea picturii de la care a început demersul artistic, pictură pierdută ce nu se află în spaţiul galeriei dar care într-o anumită măsură nu a dispărut cu totul, ne însoţeşte mai departe chiar şi sub formă de palidă urmă, martor tăcut al unor întâmplări memorabile”. Constantin Țînteanu, Curator.

Expoziția va fi deschisă publicului în intervalul 2-24 aprilie 2019, la Elite Art Gallery, Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, București

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.