Reteaua Corect

Expoziția de pictură "Ex novo nihil", la "U" Art Gallery

Expoziția de pictură "Ex novo nihil", realizată de artistul plastic Ecaterina Bălănescu și scriitorul Andrei Slăvuțeanu, s-a deschis marți seară la "U" Art Gallery, informează Agerpres.

Sursa imagine: societateamuzicala.ro

O colaborare inedită între un obișnuit al artei plastice — Ecaterina Bălănescu — și un debutant în magia culorii — Andrei Slăvuțeanu—, expoziția reunește peste 60 de lucrări de dimensiuni medii și mici, majoritatea realizate în acril pe pânză, tablouri sau instalații, în care simbolistica biblică, dar și cea a semnelor zodiacale se întrepătrund într-o "poveste plastică" originală.

Sunt expuse atât lucrări personale, realizate de fiecare dintre cei doi artiști, cât și instalații rod al colaborării dintre aceștia. 

"E un drum interesant. Nouă ne-a plăcut foarte mult să ne jucăm cu simbolurile și, fiindcă Andrei este și scriitor, orice lucrare din această expoziție este un început de poveste pe care privitorul poate s-o continue într-un dialog mental cu pânza", a declarat artista, pentru AGERPRES.

Dezvăluind faptul că Andrei Slăvuțeanu "cochetează demult cu pictura, dar acum a simțit nevoia unei exprimări clare", pictorița a afirmat că acesta și-a construit singur "poveștile lui absolut fabuloase".

La rândul său, Andrei Slăvuțeanu consideră "Ex novo nihil" drept "o provocare".

"Este și o provocare pentru amândoi. Eu sunt scriitor, dar m-am gândit că, uneori, cuvintele nu mai au chip. Timpul nu mai are chip, eu nu mai am chip și, la un moment dat, mi-am dorit foarte mult să încerc să mă exprim și altfel. Sper să fi reușit. Este primul meu vernisaj. Cred că este o expresie a tot ce am acumulat ca structură, ca dorință, ca modalitate de a tăcea altfel", a spus artistul.

Pentru Horia Barna, amfitrionul întâlnirii, expoziția se constituie într-o poveste a maestrului și a ucenicului, care se completează reciproc.

"Cred că pot să vă spun o poveste a maestrului, respectiv a maestrei, și a ucenicului. Eu cred că asta este cheia: avem o maestră a picturii și avem un ucenic, maestru al vorbelor meșteșugite altfel, care în pictură acum își dă proba și pe mine personal mă bucură foarte mult rezultatul. M-a surprins plăcut și mă bucură", a afirmat Horia Barna.

Un intermezzo muzical a prezentat la vernisaj pianistul și compozitorul Marius Vernescu.

Expoziția va putea fi vizitată până pe 6 iulie.

Născută în 1963 la Constanța, Ecaterina Bălănescu are studii de limbi străine și design de interior, grafică.

Printre expozițiile de grup se numără cele din perioada 1988 — 1993, Moscova; 2013 — Jockey Club București, 2014 — World Trade Plaza București, 2014 — "Atât de românesc", 2015 — "Oameni și locuri" (Galeria Labyrinth, Education Point, București), 2015 — "Întâlnire de pictură în Deltă" (U Art Gallery București).

Artista are lucrări în colecții particulare din Rusia, România, USA, Canada, Italia, Elveția, Suedia, Germania și Marea Britanie.

Născut în anul 1972 în București, scriitorul Andrei Slăvuțeanu coordonează site-urile bucurestiivechisinoi.ro, antropolog.ro, destinvalah.ro. Este autorul a nouă volume, printre care lucrări de artă, carte obiect, ș.a.

 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.