Reteaua Corect

Expoziția de artă contemporană "Documenta 2017" s-a inaugurat sâmbătă la Atena

Scris de newsreporter in 10 aprilie 2017 la 11:39, in Arts. 260 vizualizari Intra in discutie Taguriarta contemporana, atena, Documenta 2017, EXPOZITIE shortlinkhttp://crct.ro/nqvE

"Arta apropie oamenii" este tema expoziției Documenta 2017, care se organizează din 1955 în orașul Kassel din centrul Germaniei, dar a cărei ediție de anul acesta debutează în mod excepțional în capitala Greciei, Atena, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Sursa imagine: telegrafonline.ro

Inaugurarea prestigioasei expoziții de artă contemporană Documenta, ce include până la începutul lunii septembrie expoziții, concerte și filme, la Atena și Kassel are loc sâmbătă 8 aprilie. "Depășirea frontierelor, construirea de punți de bază pentru a trăi împreună stabilirea unui mod reciproc de învățare este ceea ce trebuie să facă arta", a declarat primarul din Kassel (Germania) Bertam Hilgen, prezent la o conferință de presă la Atena.

A 14-a ediție a Documenta, care se desfășoară o dată la cinci ani în orașul Kassel, are loc pentru prima dată anul acesta la Atena, la propunerea directorului său artistic Adam Szymczyk formulată în 2013. Atena a devenit un simbol în ultimii ani a crizei financiare și migratorie europene iar Documenta îi invită pe spectatori "să se inspire" din temele sale.
 
Adam Szymczyk a remarcat contextul politic al evenimentului, considerând că este vorba de "o procedură de învățare", o tentativă de a-i scoate "pe cetățeni din apatia politică". Documenta, descrisă recent în Germania de un istoric de artă, ca "un pelerinaj la Mecca" a iubitorilor de artă, cunoaște un succes din ce în ce mai mare, cu 860.000 de vizitatori la precedenta sa ediție din 2012.

Pentru Atena, capitală cunoscută mai mult pentru monumentele sale antice decât pentru arta contemporană , "momentul este istoric a declarat primarul Georges Kaminis, încântat că orașul său devine "un punct de interes internațional și de creativitate artistică". El speră la o prezență de "peste 6.500 de vizitatori la inaugurarea sâmbătă la Atena a acestui eveniment, care se va desfășura pe parcursul a trei luni.

A 14-a ediție a Documenta se deschide de asemenea la Kassel la mijlocul lunii iunie și se va încheia pe 17 septembrie. Susținută de o echipă importantă de curatori și dotată cu un buget de 34 de milioane de euro, Documenta va oferi expoziții, concerte filme și alte evenimente artistice la Atena și Kassel.

Sâmbătă 8 aprilie pentru inaugurarea Documenta la Atena, un fum alb va ieși dintr-un coș al orașului Cassel. Artistul Daniel Knorr, la originea acestei inițiative, a prevăzut ca fumul alb să se ridice pe cerul orașului în fiecare zi între orele 10:00 — 20:00, pe parcusul celor 163 de zile de desfășurare evenimentului, simultan în cele două orașe europene.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.