Reteaua Corect

Eurovision 2023 - România intră în concurs pe poziţia a treia în a doua semifinală

Scris de newsreporter in 23 martie 2023 la 12:46, in Arts. 344 vizualizari Intra in discutie Tagurieurovision 2023, românia, semifinala shortlinkhttp://crct.ro/nB4d

Organizatorii Eurovision au anunţat, miercuri, ordinea intrării în concurs a celor 31 de artişti care vor concura în cele două semifinale, pe 9 şi 11 mai, la Liverpool. Reprezentantul României, Theodor Andrei, va cânta melodia "D.G.T. (Off and On)", al treilea în a doua semifinală, potrivit news.ro, citat de Știripesurse.

În prima semifinală vor cânta artiştii din: Norvegia, Malta, Serbia, Letonia, Portugalia, Irlanda, Croaţia, Elveţia, Israel, Moldova, Suedia, Azerbaidjan, Republica Cehă, Regatul Ţărilor de Jos, Finlanda.

În cea de-a doua semifinală vor cânta artiştii din: Danemarca, Armenia, România, Estonia, Belgia, Cipru, Islanda, Grecia, Polonia, Slovenia, Goergia, San Marino, Austria, Albania, Lituania, Australia. 

Şase ţări sunt calificate automat pentru finală şi nu participă în semifinale. Acestea sunt cele mai mari contributoare financiare - Franţa, Italia, Spania, Marea Britanie şi Germania, numite „Big Five” - ​​şi câştigătorul anului precedent, Ucraina. Fiecare dintre aceste ţări va participa la vot într-una dintre cele două seri, iar această repartizare a fost stabilită prin tragere la sorţi.

Semifinala 1: Germania, Franţa, Italia.

Semifinala 2: Ucraina, Spania, Marea Britanie.

Site-ul de specialitate Wiwibloggs detaliază că odată stabilită această distribuţie, organizatorilor competiţiei le revine misiunea de a stabili ordinea finală de desfăşurare pentru fiecare semifinală.

Potrivit site-ului EBU, organizatorul competiţiei, zece ţări se vor califica în finală în fiecare semifinală. Cu Big Five şi Ucraina, vor fi în total 26 de participanţi pentru finala din 13 mai.

Mai multe schimbări notabile au fost implementate în acest an în funcţionarea semifinalelor. Din 2009, au funcţionat ca o finală: câştigătorii au fost decişi printr-o combinaţie de voturi din partea publicului şi un juriu format din profesionişti din industria muzicală din fiecare ţară. De data aceasta, eliminările se vor baza doar pe votul publicului din semifinale (regulile de vot pentru finală rămân neschimbate).

În plus, pentru prima dată, ţările care nu participă la Eurovison vor putea vota în timpul acestor semifinale.

Aceste schimbări vin la un an după o „neregulă de amploare fără precedent” în timpul celei de-a doua semifinale din 2022, denunţată de organizatori la acea vreme. Juriile profesionale din Azerbaidjan, Georgia, Muntenegru, Polonia, România şi San Marino au fost acuzate că şi-au acordat cele mai multe puncte.

Tradiţia spune că ţara câştigătoare a concursului Eurovision găzduieşte următoarea ediţie. Dar din cauza situaţiei instabile din Ucraina, victimă a ofensivei ruseşti de mai bine de un an, organizatorii au preferat Marea Britanie, care a ajuns pe locul al doilea în 2022 cu "Space Man" al lui Sam Ryder.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.