Reteaua Corect

Dumitru Tinu, de la „Început de drum” la „Stația Speranței”

Editura NEVERLAND pregătește lansarea cărţii în două volume „DUMITRU TINU ȘI ADEVĂRUL”, în memoria regretatului jurnalist român. Volumul I – „Ieşirea din tranşee” (1989-1995), și Volumul II – „Spre staţia Speranţei” (1996-2002), scrie QMagazine.ro.

Lucrarea a fost îngrijită de fiul acestuia, Andrei Tinu, care a structurat toate contribuțiile editoriale ale marelui ziarist, în două părți distincte.

Prefața este semnată de către unul dintre prietenii săi gazetari, Sorin Roșca Stănescu: „Îi rămân recunoscător lui Andrei Tinu, fiul lui Dumitru Tinu, pentru omagiul pe care i-l aduce tatălui său prin publicarea celor două volume, care cuprind cele mai interesante articole și interviuri ale marelui jurnalist. Și îi rămân încă o dată recunoscător pentru că mi-a oferit onoarea de a scrie câteva rânduri despre un coleg de presă care, din multe puncte de vedere, mi-a fost model”.

„Cred că tuturor celor contemporani cu tata, dar și celor care se adâncesc acum în documentare sau care vor să studieze un tipar de presă responsabilă și serios asumată, le vor fi cu adevărat utile aceste două volume de restituiri. Dumitru Tinu este un nume care merită, cu prisosință, un loc în biblioteci și în conștiința publică!” – spune Andrei Tinu în preajma lansării, care va avea loc în a doua jumătate a lunii octombrie.

„Dumitru Tinu a fost unul dintre puținii ziariști care au supraviețuit cu demnitate comunismului. Fondul său profund onest l-a ajutat să se adapteze la democrație, rămânând unul dintre cei mai vajnici adversari ai ciocoismului, ai exceselor din politică. Între ziariști, Dumitru Tinu era simbolul spiritului de breaslă.” – scria Cornel Nistorescu.

„Doisprezece ani de zile am trăit împreună cu domnul Tinu mai mult decât împreună cu propria-mi familie. După atâta timp, tenacitatea uluitoare cu care acest om lucra asupra lui însuși mă făcea aproape să nu îl mai percep fizic, îi simțeam doar făptura. Comunica o senzație de energie fără limite.” – își amintea Cristian Tudor Popescu.

Volumele pot fi precomandate AICI.

QMagazine.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.