Reteaua Corect

Duminică debutează proiectul ANIMEST+

Scris de newsreporter in 20 aprilie 2023 la 08:28, in Arts. 337 vizualizari Intra in discutie TaguriANIMEST+, zemes shortlinkhttp://crct.ro/nBcb

Asociaţia Animest, cunoscută pentru activitatea sa în susţinerea, dezvoltarea şi promovarea filmului de animaţie, lansează proiectul ANIMEST+ care debutează duminică, 23 aprilie, cu o zi întreagă dedicată animaţiei şi educaţiei prin cultură în comuna Zemeş din judeţul Bacău, potrivit news.ro, citat de Știripesurse.

Animaţia în România este încă un sector vitregit, subfinanţat, unde se produc puţine filme care, în ciuda rezultatelor remarcabile, nu se distribuie aproape deloc.

Pe parcursul anului 2023, Animest va organiza un program de educaţie prin cultură în zone rurale din România, o tabără de creaţie cinematografică adresată liceenilor, o caravană cinematografică prin oraşe mici, cu acces limitat la cultură şi o conferinţă adresată industriei cinematografice.

Proiectul debutează duminică, 23 aprilie, cu o zi întreagă dedicată animaţiei şi educaţiei prin cultură în comuna Zemeş din judeţul Bacău. În prima parte a zilei va avea loc un atelier de animaţie pentru copii, facilitat de Anna Florea.
Anna este un ilustrator, animator şi regizor, co-fondatoare a studioului RIVULET şi co-autoare a două scurtmetraje de animaţie „Mr. Anxiety goes on a date” (2016) şi „invizibilii” (2020), realizate împreună cu colectivul 4inaroom.

Atelierul va introduce copiii în lumea animaţiei, explicând concepte de bază şi oferindu-le ocazia să creeze o animaţie simplă, în echipă.

Seara va avea loc proiecţia animaţiei „Academia iepuraşilor: Paştele e în pericol” (2022, 1h16 min, Germania). O introducere în lumea animaţiei cu un film pentru toată familia ce abordează tema încrederii şi prieteniei, în contextul sărbătorilor de Paşti.

În următoarele luni echipa Animest va introduce lumea filmului de animaţie şi în alte comune şi oraşe din România. Toate informaţiile vor fi publicate pe site-ul proiectului https://www.plus.animest.ro.

Proiectul ANIMEST+ vine în întâmpinarea unor necesităţi urgente ale industriei de animaţie din România, ale tinerilor animatori, ale viitorilor cinefili informaţi şi ale comunităţilor lipsite de viaţă culturală cinematografică. Proiectul este condus de Asociaţia ANIMEST în parteneriat cu Kool Produktion, o reputată casă de producţie din Oslo, Norvegia. Pe parcursul anului 2023 proiectul propune o serie de activităţi: educaţie prin cultură în mediul rural din România, o şcoală de vară pentru liceeni, cinema itinerant în oraşele româneşti şi o conferinţă dedicată profesioniştilor şi tinerilor interesaţi de industria cinematografică.

Bugetul total al proiectului este de 979.185,85 lei (199.066,02 euro), din care 952.781,52 lei (193.698,09 euro) este valoarea sprijinului financiar nerambursabil.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.