Reteaua Corect

"Duelul Viorilor" - la Deva, Alba Iulia, Arad și București

Scris de newsreporter in 21 septembrie 2017 la 11:27, in Arts. 470 vizualizari Intra in discutie Tagurialba iulia, arad, bucuresti, deva, duel, Duelul viorilor, editia a 7-a, festival, viori shortlinkhttp://crct.ro/nryh

Turneul "Duelul Viorilor" - ediția a 7-a va avea loc în perioada 27 septembrie - 1 octombrie la Deva, Alba Iulia, Arad și București, informează un comunicat al Radio România transmis, joi, AGERPRES.

Alături de violoniștii Liviu Prunaru — concert-maestrul Orchestrei Royal Concertgebouw Amsterdam — și Gabriel Croitoru, și de arbitrul întrecerii muzicale, pianistul Horia Mihail, "dueliștii" au chemat "întăriri".

"Lui Liviu Prunaru i se va alătura soția sa, violonista Valentina Svyatlovskaya-Prunaru, care este membră, de asemenea, a celebrului ansamblu Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam. Este o muziciană cu o bogată activitate concertistică fie în variantă solo, fie în duo cu Liviu Prunaru. Este deținătoare a unui bogat palmares competițional", se precizează în comunicat.

Gabriel Croitoru mizează pe generația tânără, invitând-o pe scenă pe fiica sa, care îi este și studentă. Talentul Siminei Croitoru a fost răsplătit cu numeroase premii obținute în concursuri naționale și internaționale, iar activitatea sa artistică este deja foarte densă, cuprinzând concerte susținute alături de numeroase orchestre, precizează sursa citată.

Potrivit programului, pe 27 septembrie, "Duelul" va ajunge la Deva (Sala Pro Arte); pe 28 iulie, la Alba Iulia (Casa de Cultură); pe 29 septembrie, la Arad (Teatrul Clasic "Ioan Slavici"); și pe 1 octombrie, la București (Sala Radio).

"Ca întotdeauna, vedetele, în ceea ce privește instrumentele, vor fi viorile Stradivarius 'Pachoud', pe care cântă Liviu Prunaru, dar și Guarneri del Gesu 'Catedrala', pe care cântă Gabriel Croitoru (care este pusă la dispoziție de Muzeul Național "George Enescu", în patrimoniul căruia se află), viori care poartă cu ele, la rândul lor, povești excepționale care pot fi descoperite pe site-ul www.duelulviorilor.ro", precizează organizatorii.

Repertoriul ales cuprinde lucrări de J. Brahms, Ch.-A. de Beriot, E. Mendelssohn, E. Poldini, Fr. Kreisler, P. de Sarasate, H. Wieniawski, L. Spohr.

Evenimentul, un proiect Radio România, este cofinanțat de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR).

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.