Reteaua Corect

'Don Carlo'' de Giuseppe Verdi - duminică, în premieră, pe scena Operei Naţionale Bucureşti

O nouă premieră cu opera "Don Carlo" de Giuseppe Verdi va fi prezentată publicului meloman duminică, începând cu ora 18,30, pe scena Operei Naţionale Bucureşti, scrie Agerpres.

Spectacolul este programat şi joi, 22 februarie, de la aceeaşi oră, la ONB, informează un comunicat transmis marţi AGERPRES.

Regia, decorul, costumele şi luminile spectacolului poartă semnătura regizorului italian Mario De Carlo, la pupitrul dirijoral urmând a se afla maestrul Tiberiu Soare.

În distribuţia spectacolului se regăsesc atât nume sonore ale primei scene lirice româneşti, cât şi artişti recunoscuţi pe plan internaţional.

Corul Operei Naţionale Bucureşti va fi pregătit de către Daniel Jinga.

"Rolul de regizor (şi scenografie şi costume) în cazul 'Don Carlo' este ca şi cum te-ai arunca de pe stânca din Acapulco. Chiar dacă ştii că vei scăpa cu viaţă - pentru că alţii au făcut asta înaintea ta - riscul de a fi rănit este mare; şi, mai presus de toate, tensiunea adrenalinei se ridică la niveluri critice", afirmă Mario De Carlo, citat în comunicat.

Biletele se pot achiziţiona de la casa de bilete a Operei Naţionale Bucureşti sau online, la http://tickets.operanb.ro.

Regizorul italian Mario De Carlo a colaborat cu numeroase teatre lirice din Italia şi din întreaga lume cum ar fi: Teatrul "Filarmonico" din Verona ("Don Pasquale" de G. Donizetti), Arena din Verona ("Cavalleria rusticana" de P. Mascagni), Teatrul "Massimo" din Palermo ("Cenuşăreasa" de G. Rossini).

În cadrul Festivalului Pucciniano din Torre del Lago, semnează scenografia operelor "Le villi" şi "Il Fabarro" de G. Puccini.

Pe scena Operei Naţionale Timişoara a semnat premiere precum "La boheme" de G. Puccini, "Madama Butterfly" de G. Puccini şi "Nabucco" de G. Verdi. În 2011 creează regia, scenografia şi costumele pentru "Adriana Lecouvreur" de F. Cilea, spectacol aflat pentru prima dată pe o scenă din România.

În anul 2012, pe scena Operei din Bucureşti, Mario De Carlo primeşte premiul "Gala Artele Spectacolului Muzical" (operă, operetă, muzică) oferit de către Ministerul Culturii şi Cultelor din România, pentru cel mai bun regizor de operă şi premiul special pentru cel mai bun scenograf/designer de costume pentru producţia "Faust" de C. Gounod, care obţine recunoaşterea pentru cel mai bun spectacol de stagiune al Operei.

Cu un libret în limba franceză semnat de Joseph Mery şi Camille du Locle, după tragedia lui Friedrich Schiller, opera "Don Carlos" i-a fost solicitată lui Verdi de către Opera din Paris - unde a avut loc şi premiera la data de 11 martie 1867. Compozitorul a revenit apoi asupra lucrării sale, dăruind contemporanilor şi o versiune în limba italiană care a fost prezentată la Teatro alla Scala din Milano la 10 ianuarie 1884. Astfel, opera "Don Carlos" comandată de francezi va fi denumită în ţara lui Verdi "Don Carlo", versiune reprezentată frecvent în paralel cu cea originală, în limba franceză.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.