Reteaua Corect

Doctor Honoris Causa în Canada pentru Andrei Marga

În ziua de 25 iunie 2019 președinția Universității din Quebec (Canada) a comunicat oficial acordarea titlului de doctor honoris causa al cunoscutei universități canadiene profesorului Andrei Marga, în cadrul unei ceremonii care se va desfîșura în noiembrie.

În motivarea acordării, președintele cunoscutei universități canadiene, Joane Jean, a scris: „Am plăcerea de a vă informa că adunarea guvernatorilor Universității din Quebec, în reuniunea din 19 iunie 2019, V-a acordat titlul de doctor honoris causa (dhc). Această onoare vă este conferită ca recunoaștere a carierei Dvs. excepționale. Orice proiect pe care l-ați pus în operă și condus este impregnat de grija binelui comun.... Suntem fericiți să vă decernăm această distincție onorifică a Universității din Quebec, care va fi prezentată sub egida Ecole Nationale d’Administration Publique ( ENAP) a Canadei”.

      Universitatea din Quebec (înființată în 1968) este amplasată în zece campusuri, cu Quebec și Montreal ca baze principale, și are în acest moment nouăzeci de mii de studenți. Ea desfășoară în jur de 300 de programe de studii și s-a clasat între primele 600 de universități ale lumii și în primele 100 de universități nou înființate.

   Profesorul Andrei Marga este deja doctor honoris causa al mai multor universități din alte țări: Universitatea din New Hampshire (SUA),  Universitatea „Paul Valery” din Montpellier, Universitatea Corvinus din Budapesta, Universitatea din Debrecen (Ungaria), Universitatea din Baku (Azerbaidjan), Universitatea din Chișinău (Moldova) și altele. Profesorul clujean a primit Medalia de Aur a Universităților din Tübingen (Germania) și Maribor (Slovenia). În România Andrei Marga este doctor honoris causa al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și al altor universități.

     Andrei Marga este laureat al Premiului Internațional „Herder” (Germania-Austria). El a primit „Medalia Ierusalimului” și Premiul ACMEOR (Israel), Premiul Ianculovici (Israel) și alte premii. El a primit diferite ordine de stat, precum Marea Cruce de Merit a Germaniei, Ordinul de Merit al Franței, Ordinul de merit al Italiei, Ordinul de merit al Portugaliei, Ordinul guvernatorului statului New Hampshire, ordine de stat românești și altele.

     Ceremonia acordării titlului de doctor honoris causa al Universității din Quebec (Canada) profesorului Andrei Marga va avea loc la Quebec și Montreal, la începutul lunii noiembrie 2019. La Biblioteca instituției va fi organizată o expoziție cu scrierile publicate în limbi internaționale de profesorul Andrei Marga. În vederea acțiunilor din Canada, Andrei Marga a publicat, de altfel, volumul The Sense of Our History (Editura Academiei Române, București, 2019, cu sprijinul Băncii Transilvania, din Cluj-Napoca), care conține conferințe ale sale la Roma, Viena, Coimbra și în alte universități.

     Conform programului de la această oră, cu prilejul decernării din Canada profesorul Andrei Marga va susține la Quebec conferința Rezolvări ale crizelor actuale – ce va  constitui o contribuție proprie, originală în contextul internațional actual.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.