Reteaua Corect

Directori adjuncți MNAR: Afirmațiile lui Stegerean - tendențioase și neconforme cu realitatea

Afirmațiile managerului Muzeului Național de Artă al României, Călin-Alexiu Stegerean, din scrisoarea deschisă adresată ministrului Culturii, Ionuț Vulpescu, în care acesta contesta rezultatele evaluării manageriale pentru perioada iunie - decembrie 2016, sunt tendențioase și neconforme cu realitatea, susțin directorul adjunct tehnic al MNAR, arh. Liviu Constantinescu, și directorul adjunct științific al instituției muzeale, Octavian Boicescu, potrivit Agerpres.

Sursa imagine: news.ro

''Afirmațiile domnului Stegerean privind 'presiuni în raport cu anumite relații clientelare existente anterior lunii iunie 2016, echipamente achiziționate anterior anului 2016 și care nu se regăsesc în evidențele contabile ale instituției, situația Galeriei de Artă Orientală, situația unor instalații învechite sau nefuncționale etc.' sunt tendențioase și neconforme cu realitatea. Dimpotrivă, documentele existente pot proba oricărei persoane interesate contrariul celor declarate de domnul Stegerean, afirmațiile domniei sale, grave, putând dăuna imaginii muzeului, imagine de care susține că este preocupat. În plus, cele menționate aruncă o nemeritată umbră de îndoială asupra personalului instituției implicat în procesul de achiziție de bunuri și servicii, între care și specialiști cu o consistentă vechime în MNAR, a căror constantă preocupare, grijă și pricepere au contribuit la păstrarea prestanței unei instituții de importanță națională, care s-a aflat în afara unor asemenea suspiciuni'', arată cei doi reprezentanți ai MNAR, într-un comunicat.

De asemenea, ei vin cu explicații și în ceea ce privește ''dinamica muzeului înregistrată în ultimele șase luni ale anului 2016, respectiv cadența expozițională cu cinci expoziții noi''.

''Pentru o corectă informare, ținem să precizăm că trei dintre acestea — 'Peisaje franceze', 'Artă pentru popor?' și 'Anatomia restaurării'—, cele mai importante expoziții ale anului 2016, au fost pregătite cu mult înainte de mandatul domnului Stegerean, proiectele respective figurând în planul expozițional minimal al MNAR din 2015 și fiind realizate exclusiv prin eforturile curatorilor și echipelor MNAR'', spun cei doi directori ai instituției muzeale.

Potrivit acestora, afirmația lui Călin Stegerean, conform căreia MNAR ar fi participat ''pentru prima dată cu lucrări la Bienala de la Veneția'', lăsând a se înțelege că rolul muzeului în organizarea expoziției Geta Brătescu, din cadrul pavilionului României, ar fi fost unul capital, este exagerată. ''Muzeul a fost doar un împrumutător (mai puțin de o treime din totalul lucrărilor expuse) alături de MNAC, Galeria Ivan și artista însăși", menționează cei doi directori adjuncți ai MNAR.

Managerul Muzeului Național de Artă al României (MNAR), Călin-Alexiu Stegerean, a contestat, luni, într-o scrisoare deschisă adresată ministrului Culturii, Ionuț Vulpescu, rezultatele evaluării manageriale pentru perioada iunie — decembrie 2016, pe care o apreciază drept nelegală.

În opinia acestuia, o evaluare obiectivă nu se poate realiza ignorând dinamica muzeului înregistrată în ultimele șase luni ale anului 2016, ''respectiv cadența expozițională cu cinci expoziții noi, deschiderea către comunitate prin parteneriate active, participarea MNAR pentru prima dată cu lucrări la Bienala de la Veneția, reluarea activității Asociației Prietenii Muzeului, colaborări cu instituții de prestigiu cum este Kunstlerhaus Bethanien, Muzeul Vittoriano de la Roma, Galeria Națională a Ungariei, Muzeul Național de Artă al Republicii Moldova, o vizibilitate substanțială în mass-media care situează muzeul pe primul loc în totalul referirilor media, profil artă-cultură''.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.