Reteaua Corect

Dezvăluiri din lumea 'tristă' a tinerilor actori români

Scris de newsreporter in 27 martie 2023 la 09:45, in Arts. 449 vizualizari Intra in discutie Taguriactor roman, Denis Hanganu, tineri shortlinkhttp://crct.ro/nB5h

Actorul Denis Hanganu consideră că statutul actorului tânăr în societatea românească „este unul trist” care nu îl ajută în niciun fel şi nu îl motivează pentru viitor, conform news.ro, citat de Știripesurse.

„E trist statutul actorului tânăr în România pentru că angajarea vine într-o ciclicitate a unor ani în care se deschid nişte posturi - cei în vârstă eliberează practic un post, pentru că asta se întâmplă din punct de vedere administrativ, şi un director de teatru poate deschide un concurs să angajeze pe cineva, dar asta nu este nici atunci când doreşte regizorul să angajeze pe cineva şi nici când vrea actorul să fie angajat şi nu poate fi o situaţie utopică pentru că nu vor exista niciodată suficiente posturi.

Noi, de exemplu, generaţia mea nu am avut de multe ori norocul astă să găsim un post. Prin 2016 eu eram aproape anul doi, posturile se deschideau şi erau eligibile pentru anul III sau anul I la master. Alea au trecut şi apoi te trezeşti într-o situaţie în care mai aştepţi cine ştie cât să se elibereze un astfel de post", a spus Denis Hanganu într-o conferinţă de presă.

Gânduri de renunțare

Tânărul actor în vârstă de 28 de ani mărturiseşte că până să fie distribuit în „Clanul" a vrut să renunţe de două ori la actorie.

„Între timp nu ai ce să faci şi alegi după proiecte. Totul e plin de subiectivism şi de incertitudine care nu ajută sub nici un fel un actor tânăr, nu îi dă încredere, nu îl face să fie motivat pentru viitor şi de asta înainte să fiu cooptat în serialul din care fac parte eu am vrut să renunţ a doua oară la actorie pentru că nu cred în tipul ăsta de incertitudine, nu este pentru mine şi e păcat pentru că astfel se pot pierde valori pe drum", a mai spus Hanganu.

Dezavantaje

De asemenea, Hanganu spune că tinerii actori sunt oarecum dezavantajaţi comparativ cu „marile valori" ale scenei româneşti şi consideră că deşi am avut actori magistrali valori sunt şi în rândul actorilor tineri.

„În sistemul asta teatral oamenii au fost obişnuiţi cu „marile valori". Marile valori sigur că au existat, slavă Domnului, dar vor exista şi în continuare. Avantajul publicului de până acum dar şi al actorilor de până acum este că erau foarte puţini într-o piaţă care aşa cum este acum era şi înainte doar că numărul lor era mai scăzut şi atunci vizibilitatea lor era enormă şi erau 20-30 de actori care erau foarte folosiţi şi utilizaţi în aproape orice, teatru, film, televiziune... Doar prin constanţa asta a apariţiei păreau a fi de neegalat.

Noi, pe de altă parte, actorii din generaţia asta, trăim într-o eră a tehnologizării, unde viteza informaţiei este instantă şi atunci noi nu mai concurăm doar seara de la 8 la 9 cum se dădeau odată filmele şi în 2023 noi concurăm instant cu ceilalţi actori sau producţii din România, din Europa, de peste ocean simultan. În trecut nu era accesul asta la informaţie, nu era chiar aşa şi pentru că te raportai doar la ceea ce vedeai, părea că nimic nu este mai bun şi că doar pe ăştia îi avem. Sigur că da şi sunt magistrali, dar în acelaşi timp, când aud acum prostia asta că actorii tineri încă mai...., nu e adevărat pentru că tu compari direct şi cred că nu este tocmai corect.

Acum avem Netflix, avem HBO şi vedem producţii cu zeci de milioane de dolari şi când vedem la noi câte o producţie spunem că nu e la fel ca la ăia, dar e normal să nu fie pentru că noi mai avem de muncă până acolo. Până acum nu aveam termen de comparaţie", consideră Hanganu.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.