Reteaua Corect

Cvartetul Arcadia in doua concerte sub semnul aniversării Beethoven - 250

Scris de newsreporter in 05 octombrie 2020 la 10:09, in Arts. 784 vizualizari Intra in discutie Tagurianiversare, Beethoven - 250, concerte, Cvartetul Arcadia shortlinkhttp://crct.ro/nwL4

Cel mai reprezentativ cvartet românesc la nivel internațional, Cvartetul Arcadia, ansamblu în rezidență al Centrului Național de Artă “Tinerimea Română” din București, va susține doua concerte camerale in 7 si 8 octombrie. Miercuri 7 octombrie publicul va putea asculta Simfonia a VI-a “Pastorala”, una dintre cele mai frumoase simfonii ale lui Beethoven incepand cu ora 18, la Palatul Tinerimea Română, iar joi 8 octombrie la Sala Radio un nou concert sub semnul aniversării Beethoven - 250, scrie Hotnews.ro.

"Pastorala" cu Cvartetul Arcadia la Palatul Tinerimea Română

"Pastorala" este titlul sub care Centrul Național de Artă Tinerimea Română invită publicul miercuri, 7 octombrie 2020, de la ora 18, la Palatul Tinerimea Română la recitalul Cvartetului Arcadia, compus din Ana Török – vioară, Răsvan Dumitru – vioară, Traian Boală – violă şi Zsolt Török – violoncel, invitați fiind violoncelistul Ştefan Cazacu singurul violoncelist român calificat în semifinala Concursului Internațional George Enescu 2020-2021 și violistul Mihai Oşvat, pentru a prilejui publicului o întâlnire în premieră cu Simfonia a VI-a “Pastorala”, una dintre cele mai frumoase simfonii ale lui Beethoven.

Versiunea consacrată pentru sextet de coarde îi aparține organistului și compozitorului german Michael Gotthard Fisher, iar cei șase muzicieni excepționali promit o versiune camerală plină de energia, culoarea și poezia care au făcut cunoscute temele acestei simfonii în toată lumea.
Compunând formația camerală cu cea mai activă prezență internațională la acest moment, tinerii muzicieni ai cvartetului Arcadia revin prin acest concert în sprijinul sărbătoririi capodoperelor beethoveniene, la un standard artistic cât mai înalt, în încercarea de a compensa imposibilitatea publicului de a se reîntâlni în concerte live cu o orchestră simfonică.

"Pastorala" oferă, așadar, o nouă întâlnire cu arta interpretativă de înaltă clasă a cvartetului Arcadia și a valoroșilor săi invitați, pe o muzică nemaiauzită în acest fel încă pe scenele noastre, ce va captiva cu siguranță publicul.

“Moștenitorii României muzicale” - concert cameral susținut de Cvartetul Arcadia, la Sala Radio

Cel de-al doilea concert al Cvartetului Arcadia va avea loc la Sala Radio, joi, 8 octombrie, de la ora 19.00. Concertul face parte din seria “Moștenitorii României muzicale” organizată de Radio România Muzical și Rotary Club Pipera și este pus semnul aniversării Beethoven - 250. Din program fac parte Cvartetul op. 131 de Ludwig van Beethoven și o primă audiție absolută semnată de Dan Dediu: Cvartetul nr. 7 “Für Ulisse”, inspirat de muzica lui Beethoven, o comandă lansată de organizatori special pentru acest concert.

Concertul se desfășoară cu public, biletele fiind disponibile în rețeaua www.iabilet.ro (https://www.iabilet.ro/bilete-sala-radio-concert-cameral-sustinut-de-cva...) și la casa de bilete a Sălii Radio.
Concertul este transmis în direct de Radio România Muzical, joi, 8 octombrie, ora 19.00. Premiera înregistrării audio-video a concertului este programată în rețelele sociale pentru duminică, 11 octombrie, ora 18.00.

HotNews.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.