Reteaua Corect
Dan Mircea Cipariu

Cum putem scapa de Nobel-ul Poporului?

Scris de Dan Mircea Cipariu in 15 noiembrie 2011 la 15:47, in Arts. 84 vizualizari Intra in discutie TaguriNobel, popor, putem, scapa shortlinkhttp://crct.ro/ngBz

Am ramas trasnit cand l-am vazut la OTV pe George Astalos, impopotonat cu banda de etern breaking-news a postului: scriitor roman nominalizat la Premiul Nobel pe 2011. Mai jos, pe o alta banda aiuritoare, o intrebare ademenitoare pentru fanii partidului - televiziune indemna elitele sa vina spre Partidul Poporului. Pot intelege nevoia de promovare a unui scriitor precum George Astalos, care stie mai bine decat Dan Diaconescu cum e cu nominalizarile pentru Nobel-ul literar.

Acestea pot fi facute de (aproape) orice institutie de cultura si editoriala. Numarul celor propusi este de ordinul miilor, Academia Nobel retinand doar 50 de nominalizari care nu sunt facute publice. Mai mult, lista anuala de nominalizari  e facuta publica numai dupa 50 de ani de la desemnarea castigatorului din anul respectiv. Nu inteleg, insa, pasivitatea CNA de a lasa, zi de zi, un post de televiziune sa faca, in modul cel mai gretos si desantat, prozelitism pentru Partidul Poporului. Iar intrebarea daca vor veni tot mai multi reprezentanti ai elitelor culturale in Partidul Poporului nu e nici non-sens, ci numai si numai prost gust. Intelectualii autentici nu au ce cauta langa „raspopitii” care merg la OTV. CNA trebuie sa opreasca cu grabire partizanatul si prozelitismul evident al OTV pentru Partidul Poporului!

Pe langa tabloidizarea aspectelor intime ale vietii, de care se face vinovata televiziunea OTV, iata ce ne mai lipsea: tabloidizarea subiectului de cultura si a celui spiritual. Ce-i lipsea chelului acultural nascut in orasul in care s-a rasturnat caruta cu prosti? Tichia de margaritare a unor spectacolmani si egolatri cu ifose si spoieli culturale, care s-au smintit din nevoia de a se promova oricand si oricum!
Incerc sa imi imaginez cum ar arata Romania cu un ministru al culturii pus de Dan Diaconescu. In plina sedinta de Guvern, ar veni o secretara recrutata la Miss Plaja care i-ar inmana titularului de la cultura urmatoarea stire de pe pagina web oficiala a televiziunii-partid: „Actorul Costin Marculescu ma hartuieste sexual si are sida!”.

 

Cititi intreg editorialul pe agentiadecarte.ro.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.