Reteaua Corect

Comedia neagră "Omul pernă", la Teatrul Act din București

Scris de newsreporter in 06 noiembrie 2015 la 10:01, in Arts. 77 vizualizari Intra in discutie Tagurispectacolul, Teatrul Act shortlinkhttp://crct.ro/nmFB

Spectacolul "Omul pernă" va fi prezentat la Teatrul Act din București, pe 12, 13 și 14 noiembrie, informează AGERPRES.

Sursa imagine: sibiu100.ro

Regia spectacolului este semnată de Eugen Gyemant, iar din distribuție fac parte actorii Ionuț Grama, Lucian Iftime, Cătălin Babliuc și Dan Rădulescu.

"Într-un stat totalitar fictiv, un scriitor anonim (Ionuț Grama) este interogat în legătură cu poveștile lui macabre și asemănările dintre acestea și o serie de crime petrecute în oraș. Timp de două ore, publicul devine martorul anchetei conduse de doi detectivi excentrici (Lucian Iftime și Cătălin Babliuc), într-o comedie (foarte, foarte) neagră, ce îmbină suspansul lui Hitchcock cu umorul lui Tarantino și lumea magică și întunecată a lui Tim Burton.

O poveste cu răsturnări de situație neașteptate, în care basmul se confundă cu realitatea, iar personajele nu sunt nici pe departe ceea ce par a fi", se arată în descrierea spectacolului.

Regizorul Eugen Gyemant spune că 'Omul Pernă' este o artă poetică pentru ce înseamnă contemporaneitatea în teatru sau în literatură, în acest moment.

''Construit sub forma unei povești pe jumătate naive, o poveste fantastică de groază despre un scriitor de astfel de povești, 'Omul Pernă' este un labirint de răsturnări de situație, ca o ghicitoare al cărei răspuns se transformă în continuu, transformând odată cu el și datele ghicitorii. Sub aparența copilărească stă un manifest implicit, care pledează pentru o artă nepretențioasă, pentru invenție și pentru libertatea de a crea fără veșnica cenzură a unor reguli presupuse. E un manifest subtil, ironic, pentru dreptul de a încălca orice regulă, în favoarea plăcerii pe care o provoacă jocul, de orice fel ar fi acesta", afirmă regizorul, citat în comunicat.

"Omul pernă" este cea mai cunoscută piesă a lui Martin McDonagh, unul dintre cei mai apreciați dramaturgi contemporani. Textul a câștigat Premiul Olivier pentru Cea mai bună piesă în 2004 și are o nominalizare la Premiul Tony în anul 2005. Martin McDonagh a fost distins cu premiul Critics' Circle Theatre Awards pentru debut în dramaturgie în 1996, iar în 2006 a câștigat Premiul Oscar pentru Cel mai bun scurtmetraj de acțiune, cu filmul "Six Shooter", scris și regizat de el.

Rezervări pentru biletele, cu prețul de 35 de lei, se pot realiza la numerele de telefon 0723.10.31.03 / 021 310.31.03 sau pe adresa info@teatrulact.ro.

Spectacolul se înscrie în proiectul realizat de Fundația Calea Victoriei, în parteneriat cu Teatrul Act, conceput de Roxana Crișan și finanțat de ArCuB prin programul cultural "Ești București" 2015.

 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.