Reteaua Corect
Silviu Ionescu

Cinematografia romaneasca se poate sustine si singura

Aseara , in sala de filme MediaPro, a avut loc premiera unui nou film romanesc, “Minte-ma Frumos”, film in care premiile Oscar autohtone le-as fi atribuit, daca ar fi fost dupa mine, rolurilor secundare, adica Loredanei Groza si lui Nelly Nastase.

Filmul despre care vorbim, produs de catre MediaPro Pictures, are marele avantaj ca a fost realizat fara nici un fel de fonduri de la Centrul National al Cinematografiei(CNC), bazandu-se exclusiv pe resursele financiare proprii. Avantajul despre care vorbesc, daca lasam la o parte incomfortul de-a nu primi bani, nerambursabili, de la o institutie a statului, cum este CNC-ul, este acela ca daca nu te incurci cu altii nici nu are cine sa-ti impuna anumite restricii si canoane, ramanand la latitudinea producatorului si a regizorului sa-si impuna punctul de vedere si amprenta proprie asupra peliculei.

Este exact ceea ca am constatat aseara si, revenind la filmul in sine, care este o comedie siropoasa, in care toti actorii au fost la inaltime, o atentie speciala trebuie sa o acordam celor doua doamne despre care vorbeam la inceputul acestui editorial. Despre Loredana Groza credeam ca nu se mai pot spune prea multe, fiind binecunoscuta, de catre toata lumea, ca o solista dorita in orice sala de concerte si chiar ca si o actrita din ce in ce mai apreciata, in salile de cinema, sau la serialele pe care le vedem din fata televizoarelor, de acasa. Si totusi, in acest film, interpreteaza un rol care pare a fi fost creat anume pentru ea si anume acela al unei frantuzoaice, pe care cred ca si o parizianca autentica ar fi invidiat-o.

Cealalta actrita din rolul secundar, Nelly Nastase, care a avut ambitia de-a deveni broker pe celebra Wall Street, apare in acest film ca o surpriza foarte placuta, demonstrandu-ne ca, in plina criza, oamenii care se respecta se pot adapta extraordinar si pot trece de la o meserie la alta, in functie de evolutia evenimetelor din jurul lor. Dupa cate o cunosc, sunt convins ca Nelly nu a ales acest drum din cauza crizei finanaciare mondiale, insa asta nu insemna ca ori de cate ori simtim ca putem face altceva, cel putin la fel de bine, sau macar pe aproape, sa nu incercam si alte variante si sa ramanem cramponati in niste realitati care, la un moment dat, nu ne mai reprezinta.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.