Reteaua Corect

Cel mai mare festival de muzică bizantină din România începe la Iași

Scris de newsreporter in 20 septembrie 2023 la 10:00, in Arts. 480 vizualizari Intra in discutie Tagurifestival de muzică bizantină, iasi, românia shortlinkhttp://crct.ro/nBW6

Cel mai mare festival de muzică bizantină din România va începe la Iași! În perioada 20-24 septembrie 2023, Arhiepiscopia Iașilor organizează cea de-a șasea ediție a Festivalului de Muzică Bizantină (IBMF), relatează Știripesurse.

În contextul declarării anului 2023 ca Anul comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești și Anul cultural „Dimitrie Cantemir”, organizatorii își propun să abordeze trei arii tematice, reunite sub genericul Toată suflarea să laude pe Domnul! – Imnografia și arta psaltică, Cântărețul bisericesc în actualitate, Dimitrie Cantemir 300. Evenimentul reunește invitați din Grecia, Liban, Albania, SUA, Serbia și România, iar programul va include concerte de muzică psaltică și muzică tradițională, numeroase momente liturgice, ateliere de muzică, o dezbatere publică și o masă rotundă.

Noutățile din acest an sunt reprezentate de organizarea unui concert solistic cu invitați din Grecia, Liban și România în Catedrala Mitropolitană din Iași și organizarea unui concert inedit intitulat Dimitrie Cantemir în sonorități moderne la Grădina Publică Palas. Alături de acestea, festivalul își propune să continue seria atelierelor dedicate iubitorilor de muzică psaltică cu două manifestări deosebite: un atelier de muzică psaltică cu tema Stilul calofonic de la tehnică la interpretare (avându-l ca invitat pe Dimitrios Galanis) și un atelier despre imnografie cu titlul Imnografia – sau despre Dumnezeu prin poezie (în cadrul căruia vor susține prezentări prof. univ. dr. Maria Alexandru, diac. Cornel Coman, Theodhor Peci, Richard Barrett și lect. univ. dr. Adrian Sîrbu).

Locațiile evenimentelor sunt: Mănăstirea „Sfinții Trei Ierarhi”, Catedrala Mitropolitană, Sala „Iustin Moisescu” – Complexul Mitropolitan, Casa de Cultură a Studenților și Grădina Publică Palas.content-image

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.