Reteaua Corect

Recomandare Bookblog: Modista

Scris de Cristina Mihalascu in 01 aprilie 2011 la 09:25, in Books. 163 vizualizari Intra in discutie TaguriAndrea Vitali, Bookblog, carte, Modista, recenzie shortlinkhttp://crct.ro/new2

”Doua la primarie, optspce, patru la scoli, douazeci si patru, doua la catrindala la Sf. Niculae, treizeci…” M-am apucat intr-o sambata sa mesteresc una, alta la calculatorul personal iar in timp ce rulau diverse operatiuni m-am apucat sa citesc Modista lui Andrea Vitali, isi incepe recenzia de carte Bookblog.

Titlu: Modista

Autor: Andrea Vitali

Editura: Leda

Anul aparitiei: 2010

Traducere: Marina Loghin

415 pagini

Dupa primul capitol m-am convins deja ca e o carte amuzanta, lejera, perfecta pentru destinderea pe care mi-o doream in acea dupa-masa. Problema a fost ca hard-diskul calculatorului a crapat la un moment dat in timp ce eu citeam cufundat in situatiile de tot soiul care aveau loc intr-un orasel italian. Dupa cateva ganduri negre, nervi, telefoane date si dureri de cap la gandul datelor pierdute, am reluat lectura. Cand am terminat cartea, era deja aproape 1 noaptea iar eu calculatorul meu zacea desfacut si neajutorat in mijlocul camerei.

Cred ca pana aici cartea e destul de evident ca volumul e foarte adictiv, iar acest lucru se datoreaza in mare parte stilului autorului. Vitali scrie scurt, succint, sacadat, in capitole scurte dar concentrate si de obicei nu trece o singura pagina fara sa nu se intample ceva (comic).

Actiunea se desfasoara pe malul lacului Como, in Italia, candva dupa cel de-al doilea razboi mondial. Vardistul Bicicli, in prima sa noapte innecata in licori bahice in loc sa se afle la post, lasa primaria nepazita asa ca un grup de hoti incearca sa dea o spargere. Hotii vizau un magazin de langa primarie insa le-a stat in cale… propria incompetenta. Singurul care se prinde de planul hotilor este caporalul Marinara care hotaraste imediat, asemeni lui Pristanda: ”Era vorba de o intamplare grava. Trebuia trezit maresalul Arcadi, trebuia raportat imediat”. Rad eu rad, numai ca Marianara este singurul personaj cu picioarele pe pamant sau, ma rog, in imediata apropiere a pamantului. Tentativa de jaf anima spiritele din pitoreasca localitate, in care nimic nu se prea intampla de obicei, asa ca acesta devine momentul ca fiecare personaj aflat in slujba statului sa-si demonstreze utilitatea. Utilitate care sta sub semnul intrebarii, incepand de sus, de la primarul urbei si pana la maturatorul comunal.

Mai mult, pe bookblog.ro.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.