Reteaua Corect

Ion Vianu si Gabriela Adamesteanu, premiati de Observator Cultural 2011

Scris de dana conerth in 29 martie 2011 la 19:14, in Books. 59 vizualizari Intra in discutie TaguriCULTURAL, gabrielaadamesteanu, ionvianu, observator, premiu shortlinkhttp://crct.ro/neqP

Scriitorii Ion Vianu si Gabriela Adamesteanu s-au numarat printre premiantii galei Observator Cultural, care a avut loc luni, la Teatrul Odeon din Capitala.

Gabriela Adamesteanu, premiata pentru Gabriela Adamesteanu, premiata pentru "Provizorat" la sectiunea Proza

Premiul pentru Debut i-a revenit Ralucai Duna, pentru volumul "Eu, Autorul. Reprezentari auctoriale in literatura si pictura. Din Antichitate pina in Renastere" (editura Tracus Arte).
La categoria Critica/ Istorie literara/ Teorie literara a fost premiata Corina Ciocarlie, pentru "In cautarea centrului pierdut" (Editura Art), in timp ce la Eseu/ Memorialistica/ Publicistica a fost premiat Ion Vianu, pentru "Amor intellectualis. Romanul unei educatii" (Editura Polirom). La categoria "Poezie" au fost premiati Ion Muresan, pentru cartea "Alcool" (editura Charmides), si Radu Vancu, pentru "Sebastian in vis" (editura Tracus Arte).
La categoria Proza au fost premiati Gabriela Adamesteanu, pentru "Provizorat" (editura Polirom), si Ovidiu Nimigean, pentru "Radacina de bucsau" (editura Polirom), iar premiul cititorilor (acordat pe baza voturilor pe site-ul revistei) i-a revenit Doinei Uricariu, pentru "Maxilarul inferior" (Polirom), potrivit Mediafax.
Premiul "Gheorghe Craciun" pentru Opera Omnia i-a fost acordat lui Emil Brumaru. La categoriile Debut, Critica/ Istorie literara/ Teorie literara si Eseu/ Memorialistica/ Publicistica, valoarea premiilor a fost de 2.000 de lei. Cele doua premii acordate la categoriile Poezie si Proza au avut valoarea de 1.500 de lei fiecare. Premiul "Gheorghe Craciun" pentru Opera Omnia, acordat lui Emil Brumaru, a avut valoarea de 6.000 de lei.
In cadrul galei a fost prezentat un moment dedicat traducatorilor. De data aceasta au fost prezentate publicului traducatoarele Luminita Munteanu si Luminita Voina-Raut.
Gala Premiilor Observator Cultural 2011 a fost prezentata de Marius Manole, actor la Teatrul National "I. L. Caragiale" din Bucuresti.
Juriul editiei de anul acesta a fost alcatuit din Paul Cernat, Caius Dobrescu, Antonio Patras, Iulia Popovici, Carmen Musat (presedintele juriului).

1.

Gabriela Adamesteanu si Mircea Cartarescu, nominalizati la premiile Observator Cultural

Publicat in 23 martie 2011 la 18:18

Scriitorii Gabriela Adamesteanu si Mircea Cartarescu sunt nominalizati la editia din 2011 a premiilor Observator Cultural, la categoriile Proza, respectiv Poezie, informeaza publicatia, citata de Mediafax.

2.

Gabriela Adamesteanu: Nimeni nu traise jurnalism adevarat

Publicat in 26 februarie 2011 la 12:00

Pentru Gabriela Adamesteanu, jurnalismul este o extensie a interesului social dovedit si in cartile ce-i poarta semnatura. Bookblog va invita sa intalniti scriitorul implicat in lumea care traieste.

3.

Trei seri new-yorkeze cu Gabriela Adamesteanu

Publicat in 30 noiembrie 2010 la 17:24

Scriitoarea Gabriela Adamesteanu a revenit in tara dupa un maraton intens de lecturi publice si mese rotunde prilejuit de cea de-a saptea editie a festivalului “New Literature from Europe”.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.