Reteaua Corect

George Brailoiu spune ca gestul sau este unul simbolic

Omul de afaceri George Brailoiu, care a cumparat manuscrisele lui Emil Cioran si a anuntat ca le va dona Bibliotecii Academiei, a primit astazi din partea Academiei Romane distinctia Meritul Academic, cea mai inalta pe care o acorda acest for, potrivit Mediafax.

Academicianul Eugen Simion, care i-a inmanat lui Brailoiu distinctia, a spus ca aceasta este acordata de Academie numai sefilor de stat.

Distinctia i-a fost acordata omului de afaceri in cadrul sesiunii comemorative dedicate lui Emil Cioran de Academia Romana, la care au participat membri ai institutiei, dar si monseniorul Ioan Robu si Bogdan Bucur, primarul din Rasinari, unde s-a nascut celebrul filosof.

George Brailoiu a luat cuvantul, declarandu-se "dominat de o mare bucurie, dar si de sfiala" si "emotionat" pentru faptul ca vorbeste de la aceeasi tribuna de la care au vorbit Titu Maiorescu si Lucian Blaga.

El a mentionat, totodata, ca a crescut la Targu Jiu, printre operele lui Constantin Brancusi, si a inteles "cat de mult este nevoie de simboluri, poate azi mai mult decat niciodata inainte".

"Am inteles ce inseamna un gest simbolic. Nu sunt colectionar si nu particip la licitatii. (...) Chiar daca am descoperit ca pot castiga oportunitatea redobandirii unei parti din Emil Cioran pentru noi toti, nu mi-am inchipuit niciodata ca voi descoperi dificultatea sarcinii de a explica acest gest", a spus Brailoiu.

"Iar daca faptul de a-mi satisface slabiciunile personale are drept consecinta castigul general, cu atat mai bine. in fond, ceea ce va conta mai mult va fi faptul ca peste ani nu va mai fi atat de importanta slabiciunea mea de a nu-l pierde pe Cioran peste mari si tari, ci faptul ca s-a intors acolo de unde a plecat in limba lui", a adaugat omul de afaceri.

Omul de afaceri George Brailoiu, care a cumparat fondul de manuscrise si documente ale lui Emil Cioran scos la licitatie joi, la Paris, a anuntat marti, la Academia Romana, ca va dona aceste bunuri Bibliotecii Academiei.

"Am considerat ca Academia Romana, care are menirea de a pastra si cultiva limba si literatura romana, este institutia care trebuie sa aiba grija de manuscrisele Cioran cumparate de mine", a declarat Brailoiu, la conferinta de presa ce a avut loc marti, la Clubul Academicienilor, la care au participat si academicienii Eugen Simion, Marius Sala si Florin Filip, directorul Bibliotecii Academiei.

 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.