Reteaua Corect
Alexandru Petria

Cum sa vinzi un politician?

Adica imaginea lui, mai exact, in perioadele de campanie electorala si de dupa. Ca detergentii, televizoarele si vibratoarele. Plus ceva necuantificabile, cum sunt iluziile, sperantele, pe deasupra. Cartea Corinei Barbaros, Marketingul politic. Repere teoretice si strategii de actiune, editura Adenium, 2014, incearca sa raspunda detaliat la intrebare, plasand pe-o armatura teoretica exemple concrete. Lucrarea este utila consultantilor politici, studentilor, jurnalistilor si, desigur, actantilor politici - „produsele” acestui soi de „comert”. Sunt detaliate mai multe modele de marketing-Niffenegger, Reid, Lees-Marshment, Harris, Newman si Ormrod. Numele, daca nu va spun acum nimic, va vor fi familiare dupa citirea volumului.

Barbaros bifeaza, in capitole, aspectele vitale ale chestiunii: structura imaginii candidatului, construirea brandului politic, rolul emotiilor in politica, ce e de facut intr-o campanie electorala (de la stabilirea sediului de campanie la constituirea echipei de campanie), pozitionarea pe piata alegatorilor, intalnirile cu alegatorii, aparitiile publice, influenta retelelor sociale, a materialelor tiparite, advertisingul televizat si radio, dezbaterile televizate, site-urile si blogurile de campanie. In final, se insista pe „marketingul politic ca instrument al unei bune guvernari”.

„Dezvoltarea si inovatiile din acest domeniu sunt dependente(...) de sistemul politic, de reglementarile juridice referitoare la partide, de finantarea partidelor, de mediul audiovizual, precum si de dezvoltarea mass-mediei si a altor tehnologii de comunicatii”, concluzioneaza universitara ieseana, cu tinta la ce va urma.

Va retin cu inca o observatie interesanta a autoarei: „Strategiile de marketing politic se vor orienta prioritar catre cei nehotarati, atat in timpul campaniilor electorale, cat si in timpul guvernarii.”

  Dincolo de caracterul stiintific, in logica prezentului, cartea de fata primeste un spor de atractivitate fiindca ne aflam intr-un an electoral.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.