Reteaua Corect

Cărți furate din librării în 2016 - de la titluri de Lucian Boia la manuale școlare

Scris de newsreporter in 28 decembrie 2016 la 11:36, in Books. 426 vizualizari Intra in discutie TaguriCărți furate, librarii, manuale scolare, TITLURI shortlinkhttp://crct.ro/npJe

Dicționarul explicativ al limbii române, "Sfârșitul Occidentului?", de Lucian Boia, "Biologie. Clasa a VI-a" sau "Pagini alese" - Ioan Alexandru Brătescu-Voinești se numără printre volumele care au fost furate din librării în 2016, scrie Agerpres.

Sursa imagine: economica.net

La solicitarea AGERPRES, reprezentanți ai Cărturești, Librăriile Humanitas și Compania de Librării București (CLB) au prezentat liste cu titluri care au fost sustrase de pe raft de către vizitatori.

La Cărturești, titlurile luate de către cititori fără o oprire la casa de marcat au fost: "Povestea noului nume", al celui mai nou superstar al literaturii, Elena Ferrante, diverse volume din seria devenită cult — "Harry Potter", de J. K. Rowling, "Mitul democrației", de Lucian Boia, "Puls: Manual de limba română pentru străini", de Daniela Kohn dar și masivul Dicționar explicativ al limbii române.

În cazul lanțului Humanitas, hoții au preferat manualele de gimnaziu sau literatura fină. Lista cărților dispărute din rețeaua de librării arată astfel: "Biologie. Clasa a VI-a", manualul de Chimie pentru clasa a XI-a, Caietul de Limba română pentru clasa a VIII-a, urmate de "Cimitirul de piane", de Jose Luis Peixoto, "De ce iubim femeile", de Mircea Cărtărescu, "Sfârșitul Occidentului?", de Lucian Boia și "Tată bogat, tată sărac", de Robert T. Kiyosaki.

La Compania de Librării București, cele mai tentante titluri pentru hoți au fost cele dedicate copiilor, fie că e vorba de lecturi suplimentare sau de manuale pentru diverse materii. O listă de zece titluri furate din CLB arată astfel: "Atlasul ilustrat al lumii — pentru copii", "Magia literelor — Clasa I", "Poveștile matematicii. Culegere de probleme pentru clasa I", "Prima mea enciclopedie ilustrată", "Legende istorice", de Dimitrie Bolintineanu, "Cele mai frumoase poezioare și cântece ale copilăriei", "Atlas geografic — România", "Baba iarna intră-n sat și alte poezii", de Otilia Cazimir, "Din lumea celor care nu cuvântă", de Emil Gârleanu și "Pagini alese"—Ioan Alexandru Brătescu-Voinești.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.