Reteaua Corect

UPDATE - VEZI cine a cumparat toate manuscrisele lui Cioran, la licitatia de azi de la Paris

Omul de afaceri George Brailoiu a cumparat intregul lot cu manuscrise si documente ale lui Emil Cioran, la finalul licitatiei ce a avut loc joi, la Paris, oferind intreaga suma la care s-a ajuns prin licitarea fiecarui obiect in parte, de 405.000 de euro. Ministerul Culturii nu a dorit sa participe la licitatie, in schimb la Paris au fost prezenti reprezentanti ai TVR si ai Bibliotecii Centrale Universitare, care s-au intors insa cu mainile goale.

Mireille Radoi, directorul Bibliotecii Centrale Universitare, a precizat anterior ca un roman a cumparat toate manuscrisele, informatie ce i-a fost data de reprezentantii casei Binoche si Giquello, care au organizat, joi, la Paris, licitatia.

Potrivit unor surse, compania KDF Energy, detinuta de George Brailoiu, a achizitionat manuscrisele si documentele lui Emil Cioran si le va aduce in tara, informeaza Mediafax.

Compania KDF Energy este lider pe piata romaneasca a certificatelor de emisii de dioxid de carbon. Compania a fost infiintata in 2002, are filiale in Bulgaria, Grecia si Lituania si este in totalitate controlata de omul de afaceri George Brailoiu.

Si Biblioteca Centrala Universitara (BCU) si Televiziunea Romana (TVR) au participat la aceasta licitatie cu intentia de a achizitiona impreuna tot lotul Emil Cioran, care cuprindea 123 de pozitii, valoarea tuturor obiectelor fiind estimata de specialisti la o suma sub 100.000 de euro.

Dupa o licitatie in care fiecare document in parte a fost supralicitat, BCU si TVR reusind sa castige mai multe dintre acestea, un alt licitator a achitat suma totala la care s-a ajuns pentru acest lot - 405.000 euro -, adjudecandu-si-l astfel, conform clauzei "faculte de reunion de lots".

"Nu ne-am mai inchipuit ca cineva poate sa faca totalul. Reusisem sa luam din fiecare, si din manuscrise, si din documente", a declarat Mireille Radoi pentru Mediafax. Ea a mai precizat ca s-a ajuns la sume foarte mari la licitarea fiecarui document in parte, dand ca exemplu diploma de licenta - 17.000 de euro, diploma de bacalaureat - 8.000 de euro - si manuscrisele "Schimbarea la fata a Romaniei" - 20.000 de euro si "Cartea amagirilor" - 13.000 de euro.

1.

Ministerul Culturii nu participa la licitatia manuscriselor lui Cioran

Publicat in 07 aprilie 2011 la 09:41

Reprezentantii Ministerului Culturii au declarat, miercuri, ca nu au facut vreun demers pentru achizitionarea unora dintre manuscrisele lui Emil Cioran, care vor fi scoase la licitatie, astazi, la Paris. Sunt, in schimb, interesate sa cumpere aceste lucrari valoroase, persoane din mediul privat.

2.

Povestea documentelor Cioran licitate la Paris, spusa de Gabriel Liiceanu

Publicat in 07 aprilie 2011 la 17:28

Filozoful Gabriel Liiceanu sustine ca Ecaterina Cioran, sotia fratelui lui Emil Cioran, este cea care vinde in realitate documentele licitate azi la Paris - manuscrise dupa cartile scrise in romaneste, carti postale, scrisori, diploma de bacalaureat.

3.

TVR participa la licitatia pentru manuscrisele si obiectele lui Emil Cioran

Publicat in 07 aprilie 2011 la 16:53

Consiliul de Administratie al TVR a luat joi decizia de a participa la licitatia internationala de la Paris, care are loc tot astazi, la care se vor scoate la vinzare obiecte si manuscrise care au apartinut lui Emil Cioran. Propunerea, venita, se pare, indirect, de la Gabriel Liiceanu, colaborator al TVR, a provocat un scandal in CA, lipsind o motivatie clara pentru care postul public ar face asemenea achizitii in vreme de criza, scrie Inpolitics.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.