Reteaua Corect

Athenaeum Summer Festival va avea loc în perioada 1-5 iulie

Scris de newsreporter in 23 iunie 2022 la 10:35, in Arts. 363 vizualizari Intra in discutie Taguri1-5 iulie, Athenaeum Summer Festival, concert, program shortlinkhttp://crct.ro/nzM8

Prima ediţie a festivalului internaţional Athenaeum Summer Festival se va desfăşura, în perioada 1-5 iulie, la Ateneul Român, în organizarea Filarmonicii "George Enescu", în programul evenimentului fiind inclus şi un concert la care vor fi invitaţi refugiaţi din Ucraina, relatează Știripesurse.

"Prin acest festival ne dorim să deschidem noi punţi de comunicare a muzicii către un public cât mai divers, cu scopul de a-l apropia de instituţia Filarmonicii 'George Enescu' şi de clădirea-simbol a României, Ateneul Român. Ansambluri simfonice, corale şi camerale alcătuite din artiştii filarmonicii vor prezenta programe inedite şi foarte atractive, ce vor conţine atât lucrări celebre din creaţia clasică, cât şi lucrări de divertisment şi muzică de film. La concertul special din data de 2 iulie, care va fi prezentat în limba română şi ucraineană, vor fi invitaţi refugiaţi din Ucraina", a declarat Marin Cazacu, iniţiator al acestui festival şi director general al Filarmonicii "George Enescu", potrivit unui comunicat transmis, joi, AGERPRES.

Festivalul va fi deschis pe 1 iulie, de la ora 19,00, de Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu", condusă de dirijorul bulgar Emil Tabakov, în Sala mare a Ateneului Român.

Programul serii este alcătuit din lucrările: Peer Gynt - Suita nr. 1, op. 46 de Edvard Grieg, Concertul în re minor pentru vioară şi orchestră, op. 47 de Jean Sibelius, cu violonistul italian Vikram Sedona în calitate de solist, şi Simfonia nr. 4, în fa minor, op. 36 de Piotr Ilici Ceaikovski.

Sâmbătă, 2 iulie, de la ora 12,00, este programat un concert pentru refugiaţii din Ucraina, cu solişti ai Orchestrei simfonice a Filarmonicii "George Enescu" (cvintetul de alamă, cvintetul de suflători de lemn şi cvintetul de coarde). Violonista Natalia Pancec şi pianista Adriana Toacsen vor intrepreta "Melodie" de Myroslav Skoryk.

Corul Academic al Filarmonicii "George Enescu", coordonat de Iosif Ion Prunner, cu soliştii Celia Costea (soprană), Hector Lopez (tenor), Maria Bîldea (harpă) şi Andrei Licareţ, la pian, vor prezenta duminică, 3 iulie, de la ora 19,00, lucrări cunoscute semnate de Giuseppe Verdi, Alberto Ginastera, Astor Piazzolla, Francis Poulenc, Ennio Morricone, Vangelis, Gabriel Faure, Ariel Ramirez.

Athenaeum String Orchestra, condusă de dirijorul Tiberiu Soare, şi violonistul ceh Josef Spaček vor aduce în faţa publicului luni, 4 iulie, de la ora 19,00, "Anotimpurile" de Antonio Vivaldi, alături de Suita Carmen de Bizet/ Şcedrin.

În ultima seară a festivalului, marţi, 5 iulie, Athenaeum Wind Orchestra, dirijată de Adrian Petrescu, cu Daniel Crespo la trompetă, va propune, de la ora 19,00, lucrări de John Williams , Edward Elgar, Dmitri Şostakovici şi Alexander Arutiunian.

Concertele vor putea fi urmărite şi online, accesând site-ul www.fge.org.ro - secţiunea "Calendar".

Accesul în sala Ateneului Român este permis conform legii.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.