Reteaua Corect

Targ mestesugaresc romanesc in Praga intre 30 mai – 2 iunie

Institutul Cultural Roman din Praga organizeaza in perioada 30 mai–2 iunie 2011 targul mestesugaresc „Arta si traditie – Trademark Romania”, aflat anul acesta la cea de-a treia editie. Zona etnofolclorica invitata in acest an este Bucovina.

Sursa imagine: iasiplus.ro

Bucovina este cunoscuta pentru costumele sale populare, ceramica, mobila, olaritul, tapiserie si covoare. Fiecare detaliu al acestor mestesuguri reflecta istoria si mostenirea culturala a regiunii, fiind in acelasi timp indeletniciri unice transmise de la o generatie la alta. In cele trei zile de targ, mesteri artizani din Bucovina isi vor demonstra maiestria in ceramica – prezentand renumita ceramica neagra de Marginea, in sculptura si in confectionarea obiectelor de lemn, in incondeierea oualor si pictura pe sticla, in arta tesaturii, a broderiei si in impodobirea costumelor populare. Publicul ceh va avea ocazia sa cunoasca tehnicile specifice fiecarui mestesug, sa afle semnificatiile motivelor decorative si a coloristicii utilizate, precum si sa admire maiestria artizanilor romani in timpul demonstratiilor.

In zilele de targ, vor avea loc si spectacole populare, in interpretarea ansamblului profesionist „Ciprian Porumbescu” din Suceava, un veritabil ambasador al cantecului si jocului popular bucovinean, cinstindu-si valorile autentice, printr-o generatie tanara de artisti: solisti vocali, dansatori si virtuozi ai instrumentelor. Graiul si portul, cantecul si jocul, datinile si traditiile din stramosi vor anima targul, care ocupa cei 400 de mp din Piata Pacii din Praga. Totodata, va fi amenajat si un stand de informare si de promovare cultural-turistica a Romaniei.

„Arta si traditie – Trademark Romania” se desfasoara sub auspiciile Primariei Praga 2. Partener in organizarea proiectului „Arta si traditie – Trademark Romania”, editia 2011, este Consiliul Judetean Suceava, Centrul Cultural „Bucovina”, Ansamblul artistic „Ciprian Porumbescu” si Asociatia Mesterilor Populari din Bucovina.

 Partener media al evenimentului este cotidianul Lidove noviny si serverul lidovky.cz.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.