Reteaua Corect

Peisaje urbane semnate de pictorul Vitalie Butescu, expuse la Palatul Parlamentului

In ziua de 11 ianuarie, calendarul ortodox marcheaza sarbatorirea Cuviosului Vitalie. Cu aceasta ocazie, pictorul Vitalie Butescu expune la Sala “Constantin Brancusi” de la Palatul Parlamentului peisaje urbane, “portrete” ale cladirilor reprezentative din Bucuresti, Sibiu sau Ploiesti.

Tablouri de Vitalie Butescu Tablouri de Vitalie Butescu
Sursa imagine: butescuart.ro

Dincolo de prestigiul subiectului abordat, pictorul stie sa descopere farmecul unor anonime colturi de natura, smerenia inaltatoare a manastirilor noastre sau amintirea unor cladiri modeste, colturi urbane ori case de la tara. Dintr-o zona careia i s-a dedicat la un moment dat, vin arlechini si colombine, amestec de candoare si senzualitate, de sensibilitate aproape idealizata. Balcicul este, de multe ori si mai ales in ultimul timp, subiectul asociat cu creatia lui Vitalie Butescu. La expozitia de la Sala “Constantin Brancusi” a Palatului Parlamentului prezinta o serie de exceptie de picturi dedicate orasului reginei Maria, pe langa marile si legendarele cladiri si locuri de la Balcic – castelul “Cuibul linistit”, vilele parcului regal, capela Stella Maris – regasind si case din celebrele mahalale ale Balcicului, acum ignorate de toata lumea. Albumul de pictura „BALCIC by BUTESCU”, alcatuit de curatorul expozitiei, Marius Tita, prezinta imaginea de exceptie a acestui legendar loc, realizata de o maniera puternica si originala de pictorul Vitalie Butescu, potrivit modernism.ro

Despre Vitalie Butescu…

Vitalie Butescu a absolvit in 1990 Colegiul de Arte Plastice "Alexandru Plamadeala" din Chisinau, sectia pictura, clasa Maestrului Sergiu Fusu. Este licentiat al Academiei de Arte "Ioan Andreescu" din Cluj-Napoca, lucrarea de licenta fiind executata sub indrumarea Maestrului Ioan Nica.

In perioada 1996-1998, Vitalie Butescu a participat activ la expozitiile bienale organizate de Uniunea Artistilor Plastici. A expus si in galerii private din Germania, Olanda, Belgia, Ungaria, Grecia, Japonia.

In 1999, artistul s-a stabilit la Londra, unde este acreditat de Bayswater Road Artists Gallery pentru expunere si vanzare lucrari profesioniste.

 In 2005, a participat la cea de-a IV-a editie a atelierului de creatie "Pictori peisagisti in gradina Palatului Cotroceni", finalizat in perioada ianuarie-februarie 2006 cu o expozitie de grup.

In august 2006, a participat la Tabara Internationala de Arta Plastica Inter-Art Aiud, iar in decembrie la expozitia de grup "Ateliere Bogdan Pietris".

In perioada 2005 -2006, a colaborat cu Maestrul Bogdan Pietris.

In luna mai 2007, a participat la cea de-a IV-a editie a Taberei de Creatie "Pictori de azi la Balcic", finalizata cu o expozitie de grup "Pictori de azi la Balcic" la Institutul Bancar Roman (iunie) si la Muzeul de Arta din Constanta (august).

Cu ocazia deschiderii Festivalului si Concursului International George Enescu (1-22 sept. 2007), a fost selectat sa participe cu lucrari la expozitia "Europa in sunet si culoare"(foaierul Salii Mari a Palatului).

In februarie 2008, a avut lucrari selectate la expozitia de grup "Balcic. Scoala de la Marea Neagra" la Galeriile Arcade din Bistrita (5-25 februarie), iar in perioada 29 aprilie – 4 mai a participat la Europ'Art Geneve International Art Fair, proiect continuat in luna mai cu o expozitie de grup "Elite Art Gallery @ Europ'Art 2008" la Galeria Artelor a Cercului Militar National.

In iulie a participat la expozitia "O inima cat o tara" dedicata personalitatii Reginei Maria si mostenirii sale artistice, iar in septembrie a avut lucrari selectate la expozitia de grup "Culorile feminitatii".

In septembrie 2009, cu ocazia Festivalului si Concursului International George Enescu, a fost selectat sa participe cu lucrari la expozitia organizata in foaierul Salii Mari a Palatului.

In septembrie 2010, in cadrul manifestarilor dedicate implinirii a 551 de ani de atestare documentara a orasului Bucuresti, a fost selectat sa participe cu lucrari la expozitia organizata la GAMB, iar in octombrie a participat cu lucrari la expozitia de grup prilejuita de incheierea editiei 2010 a proiectului "Pictori de azi la Balcic".

 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.