Reteaua Corect

Marile pictorite din Romania interbelica, expuse si licitate la Bucuresti

Scris de dana conerth in 20 ianuarie 2011 la 18:00, in Arte vizuale. 762 vizualizari Intra in discutie Taguriartamark, doamne, interbelica, licitatie, pictorite, românia shortlinkhttp://crct.ro/nbBo

Casa de licitatii Artmark deschide anul cu un eveniment expozitional si o licitatie ce aduc in atentia iubitorilor de arta operele marilor pictorite din Romania interbelica, un capitol de valoare al picturii romanesti moderne, ocolit pe nedrept, de prea multe decenii, atat in scrierile de specialitate, cat si in expunere publica. Licitatia Doamnelor Artelor Frumoase Romanesti este organizata in parteneriat cu Muzeul de Istorie si Arta al Municipiului Bucuresti.

Doamnele Artelor Frumoase Romanesti Doamnele Artelor Frumoase Romanesti

Evenimentul are in vedere recuperarea personalitatilor artistice feminine, unele uitate, altele reconsiderate in ultimii ani. Artmark intentioneaza sublinierea contributiei femeilor-artiste, fara de care istoria artei plastice romanesti nu ar fi completa. Operele lor delicate ori pline de forta, de fiecare data viguroase si originale, respira feminitatea si gratia artistelor care au imbogatit plastica romaneasca.

O selectie de creatii remarcabile ale celor mai importante femei-pictor din Romania, incepand cu cele afirmate in prima parte a secolului al XX-lea si pana in prezent, sunt oferite in prima licitatie de arta dedicata in intregime Doamnelor Artelor Frumoase Romanesti. 70 de opere rare de pictura, care sustin spiritul cu totul original al plasticienelor romance, sunt incluse in trei sectiuni ce le inscriu cronologic si stilistic: Impresionism si Modernism, Expresionism si Avangarda, Postmodernism si Contemporana.

Printre numele care prin bogata lor activitate creatoare au reusit sa se impuna si sa fie se numara Rodica Maniu Mützner, Micaela Eleutheriade, Lucia Demetriade Balacescu, Cecilia Cutescu-Storck, Mina Byck-Wepper, Nuni Dona, Nutzi Acontz, Ligia Macovei, Margareta Sterian, Nina Arbore, Elena Popeea, Magdalena Radulescu, Tia Peltz, Silvia Radu, Ana-Ruxandra Ilfoveanu, Alma Redlinger.

Picturile vor putea fi vazute in expozitie, in perioada 21-17 ianuarie. Licitatia va avea loc pe 27 ianuarie, la Marriott Grand Hotel, potrivit site-ului oficial al Casei Artmark.

Lucrari de Tonitza, Petrascu, Pallady si Ressu, in licitatia de Alb&Negru

Licitatia de Alb & Negru, ce va avea loc tot pe 27 ianuarie, deschide un nou sector in piata de arta romaneasca, fiind primul eveniment consacrat operelor de grafica si pictura grisaille (in alb si negru) organizat in Romania. Un gen artistic aflat uneori in umbra picturii in culori, alteori considerat la originea acesteia ori care s-a constituit intr-o expresie cu totul originala, grafica a fost abordata de catre cei mai multi dintre maestrii artei romanesti moderne, in paralel cu activitatea lor de pictori. Cele mai multe dintre loturile licitatiei vor avea preturi de pornire cuprinse intre 100 si 500 de euro.

Cele 106 loturi ale licitatiei sunt grupate in patru sectiuni: Secolul XIX si Academism, in care cele mai ilustre creatii aparţin lui Henry Trenk, Theodor Aman, Gheorghe Petrascu şi Arthur Mendel, Impresionism si Modernism, cu desene de Nicolae Tonitza, Adam Baltatu, Iosif Iser, Camil Ressu, Theodor Pallady, Alexandru Ciucurencu, Jean Al. Steriadi, Expresionism si Avangarda, sectiune care se mandreste cu opere semnate Marcel Iancu, Victor Brauner, Arthur Segal, Jules Perahim, Corneliu Michailescu, Jacques Herold si Postmodernism si Contemporana, cu lucrari de Tia Peltz, Constantin Piliuta, Marcel Chirnoaga, Sorin Ilfoveanu, Vasile Grigore.

1.

1,2 milioane de euro, cea mai mare suma obtinuta la o licitatie de arta pe piata romaneasca

Publicat in 17 decembrie 2010 la 19:54

Licitatia de iarna organizata joi de Casa Artmark a inregistrat un record al vanzarilor: 1,2 milioane de euro este cea mai mare suma obtinuta pana acum la o licitatie de arta pe piata romaneasca.

2.

Licitatia de Iarna Artmark, cel mai important eveniment al anului pe piata de arta

Publicat in 12 decembrie 2010 la 20:35

Licitatia de Iarna ce va fi organizata pe 16 decembrie de Casa Artmark reprezinta o sansa pentru colectionari de a achizitiona opera de patrimoniu la un pret accesibil. Licitatia aniversara se anunta a fi cel mai important eveniment al anului pe piata romaneasca de arta. Valoarea totala a operelor scoase la licitatie se ridica la peste un milion de euro.

3.

100 de mii de euro pentru un tablou de Tuculescu, la licitatia de iarna Artmark

Publicat in 09 decembrie 2010 la 00:33

Tabloul "Noapte la Stefanesti" de Ion Tuculescu este cel mai bine cotat la licitatia de iarna a casei Artmark, ce scoate la vanzare pe 16 decembrie tablouri in valoare de peste un milion de euro.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.