Reteaua Corect

Cinci artişti români în cadrul Festivalului Saberes e Sabores, Portugalia

În perioada 19 - 29 mai 2016, cu ocazia Festivalului Saberes e Sabores de Outras Gentes din Redondo, Portugalia, se va desfăşura, în cadrul proiectului Contemporanii, o rezidenţă artistică organizată în parteneriat cu Institutul Cultural Român din Lisabona şi Centrul Cultural Redondo, transmite Mediafax.

Sursa imagine: svnews.ro

Alături de România, se vor alătura Festivalului reprezentanţi din mai multe ţări, printre care China, Marea Britanie, Republica Capului Verde, Brazilia, Tunisia, Belgia, Olanda etc.

România va fi reprezentată la Redondo de cinci artişti români: Ion Grigorescu, Mircea Roman, Mihai Sârbulescu, Andrei Rosetti şi Corina Dobre, alături de scriitorul Daniel Nicolescu şi Mihail Alexandrescu, fotografie.

Festivalul Saberes e Sabores de Outras Gentes din Redondo sărbătoreşte convieţuirea în armonie a comunităţilor prezente în sudul Portugaliei. Menirea artiştilor participanţi este de a surprinde atmosfera Festivalului în lucrări de grafică şi pictură şi de a organiza o expoziţie în spaţiul Centrului Cultural al Municipalităţii din Redondo. Evenimentul va fi împărtăşit publicului bucureştean în perioada august-septembrie 2016 printr-o expoziţie, ce va fi însoţită de lansarea catalogul dedicat proiectului: o alcătuire de lucrări de pictură, fotografie şi textul documentar.

„Sunt încântat să constat că această latinitate se înţelege atât de bine. (...) Între portughezi şi români s-a creat o punte evidentă, în toate spaţiile. (...) Şi asta arată că toate aceste lucruri nu s-ar fi putut întâmpla şi nu se întâmplă decât pentru că şi autorităţile şi artiştii, toată lumea, toţi intelectualii români au o foarte bună relaţie cu intelectualii portughezi. (...) Repet, această punte şi în timp şi în spaţiu între două latinităţi asemănătoare nu poate decât să ne bucure într-o Europă care în rest e destul de convulsivă”, a afirmat Radu Boroianu, preşedintele Institutului Cultural Român.

 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.