Reteaua Corect

Ce muzee romanesti pot fi vizitate virtual

Scris de dana conerth in 18 februarie 2011 la 20:24, in Arte vizuale. 232 vizualizari Intra in discutie Tagurimuzee, romanesti, virtual, vizitate shortlinkhttp://crct.ro/nd7t

In timp ce marile muzee ale lumii au intrat deja in giganticul proiect Google Art, doar cateva muzee romanesti tin pasul cu noua tehnologie si incearca sa isi atraga publicul cu tururi virtuale.

Prea putine muzee din Romania pot fi vizitate virtual Prea putine muzee din Romania pot fi vizitate virtual

Antipa, Muzeul Taranului Roman sau cel din Dumbrava Sibiului sunt doar cateva dintre muzeele care propun vizite virtuale. Cel mai reusit tur virtual este cel al Muzeului Taranului Roman (MTR), care insa este destul de dificil de gasit pe site-ul institutiei.

„A fost un cadou facut propriului public anul trecut, in septembrie, cu prilejul zilelor muzeului", spune pentru Romania Libera directorul MTR Virgil Nitulescu.

Pe imaginile panoramice apare desenata o harta a celor trei nivele, plus un ghid sumar care poate ajuta pe oricine sa navigheze in muzeu. Turul prin muzeu este avizat de un ghid, o voce din off conducand vizitatorul in lumea taranului roman. Chiar daca nu a fost foarte intens promovat, zilnic se constata circa 100 de vizitatori unici, iar in cele cateva luni de la lansare s-au inregistrat peste 20.000 de accesari.

La Muzeul de Istorie Naturala Antipa turul virtual este util, dat fiind faptul ca institutia este închisa publicului din cauza lucrarilor de reabilitare si modernizare.

Si pe site-ul Muzeului Satului în Aer Liber din Dumbrava Sibiului apar 16 imagini panoramice din care se poate face un tur virtual al celor mai frumoase constructii taranesti. Toate celelalte muzee mari din tara noastra nu incearca insa sa atraga vizitatori prin tururi virtuale, reprezentantii institutiilor romanesti invocand lipsa banilor.

 La nivel mondial, gigantul Google a lansat la începutul lunii februarie o platforma care permite iubitorilor de arta sa se plimbe virtual prin marile muzee si galerii ale lumii. Noua platforma, googleartproject.com, prezinta imagini reale din 17 muzee, printre care MoMA din New York şi Palatul Versailles, dar si Rijksmuseum şi Van Gogh din Amsterdam, Muzeul Ermitaj din Sankt-Petersburg, Tate Britain din Londra, Alte Nationalgalerie din Berlin sau Muzeul Kampa din Praga.

Peste o mie de opere de arta au fost fotografiate pentru acest proiect. Utilizatorii noului serviciu pot mari imaginile, pentru a observa chiar si cele mai fine detalii ale operelor de arta.

 

1.

Google aduce muzeele lumii pe internet prin noul Art Project

Publicat in 01 februarie 2011 la 18:09

Dupa ce ne-a oferit hartile planetei, cerului, oraselor noastre si chiar ale corpului nostru, Google nu putea ignora arta - fiind deja implicata in digitalizarea bibliotecilor lumii. De data asta insa este vorba de artele vizuale, prin Google Art Project, un serviciu online lansat astazi, care ne ofera multe dintre tablourile celebre la rezolutii impresionante.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.