Reteaua Corect

Balcicul in picturile lui Vitalie Butescu

Scris de dana conerth in 30 noiembrie 2010 la 19:25, in Arte vizuale. 516 vizualizari Intra in discutie Taguribalcic, EXPOZITIE, pictura, vitaliebutescu shortlinkhttp://crct.ro/n7Zr

In sala de expozitii „Constantin Brancusi” a Palatului Parlamenului, pictorul basarabean Vitalie Butescu isi lanseaza luni, 6 decembrie, albumul „Balcic by Butescu”.

Peisaj la Balcic, de Vitalie Butescu Peisaj la Balcic, de Vitalie Butescu
Sursa imagine: patzeltart.ro

Absolvent al Academiei de Arta „Ion Andreescu" din Cluj-Napoca, basarabeanul Vitalia Butescu  s-a stabilit din anul 1999 la Londra. A avut expozitii personale in mai multe centre europene, iar lucrarile sale se afla in colectii particulare din Romania, Germania, Olanda, Belgia, Grecia, Slovenia, Japonia, Marea Britanie, Statele Unite, precum si in muzee de arta contemporana.

Culoarea si tehnica fac din orice imagine o punte de comunicare cu privitorul

Colorist redutabil, Vitalie Butescu picteaza bland-frenetic, captand privirea. Pictura lui se anima prin florile de pe terasele Castelului, taiate in coasta dealului, prin campurile de maci ce convietuiesc cu bujori grei, gherghinele si irisii, florile primavaratice, alaturi de salciile si plopii infloriti printre care se intrevede „Castelul Reginei". Atmosfera si lumina orasului intampina privitorul pe „Strazile din Balcic", cu panta lor catre mare, in care domnesc alburile, combinate cu delicate armonii de roz, gri si albastru. Marea, cand violeta, cand verde, cand de un albstru gri, completeaza paleta de interes si cromatica a lui Vitalie Butescu. Culoarea si tehnica fac din orice imagine o punte de comunicare cu privitorul, potrivit cotidianul.ro

Despre Vitalie Butescu

S-a nascut la 3 octombrie 1972, in localitatea Stefan Voda, din Republica Moldova.

1990 – absolvent al Colegiul de Arte Plastice ”Alexandru Plamadeală” din Chisinau, sectia pictura, clasa Sergiu Fusu.

1997 - licentiat al Academiei de Arte “Ioan Andreescu” din Cluj-Napoca, lucrarea de licenta fiind executata sub indrumarea profesorului Ioan Nica.

Membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania.

In perioada 1996-1998 a participat la expozitiile bienale organizate de UAP si a expus in galerii private din Germania, Olanda, Belgia, Ungaria, Grecia, Japonia.

In 1999, artistul s-a stabilit la Londra, unde este acreditat de Bayswater Road Artists Gallery pentru expunere si vanzare de lucrari profesioniste.

In martie 2005, a participat la ShopArt la Hotelul Sofitel, iar in iulie si august a participat la Tabara Internationala de Arta Plastica “Nicolae Grigorescu” Medgidia si la Tabara Internationala de Arta Plastica Inter-Art Aiud. In septembrie 2005, a participat la cea de-a IV-a editie a atelierului de creatie “Pictori peisagisti in gradina Palatului Cotroceni”, finalizat in perioada ianuarie – februarie 2006 cu o expozitie de grup.

2005 -2006 - colaboreaza cu Maestrul Bogdan Pietris. In august 2006, a participat la Tabara Internationala de Arta Plastica Inter-Art Aiud, iar in decembrie la expozitia de grup ”Ateliere Bogdan Pietris”.

In luna mai 2007 a participat la cea de-a IV-a editie a Taberei de Creatie ”Pictori de azi la Balcic”, finalizata cu o expozitie de grup ”Pictori de azi la Balcic” la Institutul Bancar Roman (iunie) si la Muzeul de Artă din Constanţa (august). Cu ocazia deschiderii Festivalului si Concursului Internaţional George Enescu (1-22 sept. 2007), a fost selectat sa participe cu lucrari la expozitia “Europa in sunet si culoare” (foaierul Salii Mari a Palatului).

In februarie 2008 a avut lucrari selectate la expozitia de grup « Balcic. Scoala de la Marea Neagra » la Galeriile Arcade din Bistrita (5-25 februarie), iar in perioada 29 aprilie – 4 mai a participat la Europ’Art Geneve International Art Fair, proiect continuat in luna mai cu o expozitie de grup “Elite Art Gallery @ Europ’Art 2008” la Galeria Artelor a Cercului Militar National.

 In iulie a participat la expozitia “O inima cat o tara” dedicata personalitatii Reginei Maria si mostenirii sale artistice, iar in septembrie a avut lucrari selectate la expozitia de grup “Culorile feminitatii”.

In septembrie 2009, cu ocazia Festivalului si Concursului International George Enescu, a fost selectat sa participe cu lucrari la expozitia organizata in foaierul Salii Mari a Palatului, potrivit patzeltart.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.