Reteaua Corect

Actionariatul in arta prinde contur in Franta si Marea Britanie

Scris de in 20 ianuarie 2011 la 18:29, in Arte vizuale. 398 vizualizari Intra in discutie Taguriactionariat, arta, franta, mareabritanie shortlinkhttp://crct.ro/nbBC

O initiativa prinde contur pe piata de arta. Sase galerii de arta franceze si mai multe din alte tari, mai ales din Marea Britanie, sunt interesate sa participe la initiativa „actionariat in arta”, numita Art Exchange, lansata de compania franceza A&F Markets, prin care investitorii pot cumpara actiuni din lucrarile de arta.

Lucrare semnata de Francesco Vezzoli, la bursa Art Exchange Lucrare semnata de Francesco Vezzoli, la bursa Art Exchange

Prima oferta deja si-a facut aparitia pe piata: cei interesati pot cumpara actiuni fie dintr-o lucrare de Sol LeWitt sau dintr-una de Francesco Vezzoli. 11.000 actiuni din „Forma neregulata” de LeWitt sunt de vanzare la un pret de 10 euro pentru o actiune, pentru o valoare totala de 110.000 euro. La acelasi pret, de 10 euro/actiune se gasesc  si 135.000 de actiuni din lucrarea lui Vezzoli, „Premiera unei piese care nu va fi pusa niciodata in scena”, potrivit ARTINFO, citat de Artmark.

Ambele lucrari se afla acum in proprietatea galeriei pariziene Yvon Lambert Gallery. Pierre Naquin, presedintele-fondator al Art Exchange spune ca datorita faptului ca investitorii urmaresc miscarile bursei zilnic, cu mare atentie, existenta unei burse artistice nu va face decat sa sporeasca numarul celor interesati in arta. Galeriile participante trebuie sa se angajeze  nu numai sa expuna investitorilor interesati lucrarile cotate la bursa, ci si sa imprumute aceste lucrari pentru diferite expozitii, fiindca participarea lucrarilor la expozitii creste valoarea actiunilor. Opera de arta va ramane pe piata pana cand toate actiunile existente vor fi achizitionate majoritar de catre un cumparator.

Pierre Naquin spune ca se asteapta ca, intr-o prima faza, Art Exchange o sa aiba o mai mica influenta asupra preturilor decat au casele de licitatii.

Art Exchange nu este prima bursa artistica din lume. Anul trecut Corporatia Culturala Artvip Shenzhen din China a inceput sa vanda actiuni la Bursa de Echitate si Valori Culturale din Shenzhen. Dar, in loc sa vanda actiuni din lucrari individuale, Artvip a vandut 1.000 actiuni dintr-o colectie de obiecte de arta semnata de artistul Yang Peijiang.

 

1.

Marile pictorite din Romania interbelica, expuse si licitate la Bucuresti

Publicat in 20 ianuarie 2011 la 18:00

Casa de licitatii Artmark deschide anul cu un eveniment expozitional si o licitatie ce aduc in atentia iubitorilor de arta operele marilor pictorite din Romania interbelica, un capitol de valoare al picturii romanesti moderne, ocolit pe nedrept, de prea multe decenii, atat in scrierile de specialitate, cat si in expunere publica. Licitatia Doamnelor Artelor Frumoase Romanesti este organizata in parteneriat cu Muzeul de Istorie si Arta al Municipiului Bucuresti.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.