Reteaua Corect

Manuscrise, scrisori si desene ce i-au apartinut lui Mark Twain, expuse la New York

Scris de Cosmina Capalau in 18 septembrie 2010 la 14:32, in Arte vizuale. 20 vizualizari Intra in discutie Taguridesene, EXPOZITIE, manuscrise, mark twain, scrisori shortlinkhttp://crct.ro/n4EI

Biblioteca si Muzeul “Morgan”, impreuna cu Biblioteca Publica din New York organizeaza in aceasta perioada o expozitie inedita care exploreaza una din temele centrale si recurente ale operei scriitorului Mark Twain: critica si scepticismul cu care privea acesta modernizarea Americii.

Vernisajul coincide cu aniversarea a 175 de ani de la nasterea autorului si include peste 120 de manuscrise si carti rare, intre care se numara si cateva pagini din manuscrisele originale al operelor literare “Aventurile lui Huckleberry Finn” si “Viata pe Mississippi”, alaturi de care publicul va avea ocazia sa admire cateva scrisori, notite, jurnale, fotografii si desene asociate cu viata si lucrarile marelui scriitor, noteaza artdaily.org. 

Expoztitia intitulata “Mark Twain: Progresul unui sceptic” este deschisa pana pe 2 ianuarie 2011.

Pentru Twain, dezvoltarea tehnologica, industriala si urbana reprezentau modalitatea prin care America putea deveni o societate prospera, insa convingerile sale puternice referitoare la probabilitatea scazuta ca natura umana sa poata fi schimbata l-au transformat intr-un adevarat sceptic vizavi de eficacitatea progresului la care era martor.

In ultimii 20 de ani de viata, Twain a vazut cum cele mai mari temeri ale sale prind viata prin atrocitatile comise de statele europene in Africa si Asia in numele dezvoltarii, precum si prin ambitiile de extindere ale propriei patrii.

Potrivit organizatorilor expozitiei, publicul va avea sansa de a face cunostinta cu filosofia lui Mark Twain asupra progresului si tehnologiei, surprinsa in mod ironic in manuscrisele, scrisorile si chiar desenele acestuia.

Samuel Langhorne Clemens (1835-1910), cunoscut sub pseudonimul literar Mark Twain, a fost un autor, umorist si eseist american, un adevarat maestru al satirei, dupa cum il caracterizeaza criticii literari.

Printre cele mai cunoscute si apreciate opere ale sale se numara “Aventurile lui Tom Sawyer” (1876), “Print si cersetor”(1882), “Un yankeu la curtea regelui Arthur” (1889) si “Aventurile lui Huckleberry Finn” (1884).

C.C.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.