Reteaua Corect

Fotografii care au schimbat lumea

Scris de dana conerth in 08 iulie 2010 la 13:57, in Arte vizuale. 244 vizualizari Intra in discutie Taguridorothealange, fotografii, lumea, schimba shortlinkhttp://crct.ro/n4DS

Fotografiile fac mai mult decat 1000 de cuvinte. Lucru devenit evident, moment in care ne indreptam catre un grup de fotografii care au facut mult mai mult decat atat. Au reusit sa lase o amprenta in societate, au reusit sa modifice idei si mentalitati prin mesajele transante pe care le releva. Una dintre ele, "Migrant Mother", a fost realizata de Dorothea Lange, in 1936. Este fotografia care a dat o fata marii crize care a precedat cel de-Al Doilea Razboi Mondial. Florence Owens Thomson este "fata" marii crize economice, multumita legendarei fotografe Dorothea Lange. Imaginea este realizata in California, pe campul culegatorilor de mazare. Surprinde chipul unei natiuni marete intr-o perioada de disperare.

Dorothea Lange si rolul ei in dezvoltarea fotografiei documentare moderne

Fotografa Dorothea Lange invata fotografie in 1917, la Clarence White School din New York si isi incepe cariera in anii '20 in San Francisco, ca fotograf de portret. Munca sa de inceput include portrete de amerindieni, facute in desele sale calatorii impreuna cu primul sot, pictorul Maynard Dixon. In anii '30, influentata si de era crizei economice prin care trecea SUA, Lange incepe sa isi foloseasca camera mai mult pe strazi, la cozile la paine, greve. In 1935, Lange incepe colaborarea cu FSA (Farm Security Administration), fiind angajata de un profesor de economie la University of California, Paul S. Taylor, pentru a realiza impreuna un raport despre problema presanta a migratiei fortei de munca. Lange este angajata oficial ca dactilografa, neexistand rolul de fotograf. mpreuna cu cel care ii va deveni al doilea sot, Lange realizeaza un studiu puternic asupra migratiei fortei de munca, studiu bazat atat pe date statistice, cat si pe imagini cu impact deosebit. Cel de-al Doilea Razboi Mondial ii intrerupe munca la FSA, dar ii deschide un nou capitol in cariera. Lange documenteaza relocarea cetatenilor americani de origine japoneza in internate speciale, precum si infiintarea ONU in San Francisco. In anii tarzii ai carierei sale, Lange lucreaza pentru Life si produce eseuri fotografice in Irlanda, Asia, Egipt. Dorothea Lange inceteaza din viata in 1965. In urmatorul an, sotul sau, Paul S. Taylor, doneaza peste 25.000 de negative catre Oakland Museum of California. Departamentul de Arta al Oakland Museum din California detine cea mai mare colectie de fotografii semnate Dorothea Lange, reprezentand fiecare latura a unei cariere lungi si variate, care va influenta puternic dezvoltarea fotografiei documentare moderne.

Intreaga colectie a fotografiilor care au schimbat lumea, o puteti vedea pe site-ul Toxel magazine.

D.C.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.