Reteaua Corect

Art Safari se pregătește de ediţia a 10-a

Scris de newsreporter in 11 august 2022 la 09:09, in Arts. 415 vizualizari Intra in discutie Taguriart safari, ediția a 10-a, septembrie shortlinkhttp://crct.ro/nA01

Art Safari se pregăteşte de ediţia a 10-a, care debutează pe 23 septembrie, anul acesta. Până la 11 decembrie, Palatul Dacia-România va găzdui expoziţia „Seeking Truth - The Art of John Constable”, curatori: Dr. Emily Knight, Katharine Martin, care cuprinde opere de John Constable, dar şi de Albrecht Dürer, Rembrandt van Rijn, Claude Lorrain, William Turner, Thomas Gainsborough, Jacob van Ruisdael ş.a.m.d,. Lucrările extrem de valoroase, estimate la 100 de milioane de euro, sunt aduse la Art Safari de faimosul muzeu Victoria & Albert Museum, Londra, potrivit news.ro, citat de Știripesurse.

Biletele s-au pus deja în vânzare pe site-ul Art Safari.

Primul sezon din 2022 a însemnat 3 luni de turism cultural în inima Capitalei şi a marcat şi lansarea conceptului de expoziţii temporare care au presupus schimburi reciproce de exponate cu Muzeul Antipa şi Muzeul Tehnic, foarte apreciate de vizitatori;

Peste 800 opere de artă împrumutate de la 17 muzee din România, Germania, Spania, Israel, dar şi de la importanţi colecţionari privaţi, în valoare de peste 14 milioane de euro, au putut fi admirate pe Lipscani, nr. 18-20, într-o clădire emblematică – Palatul Dacia-România (viitorul sediu al Pinacotecii Bucureşti).

În total, 65.127 de vizitatori au luat la pas cei 6.000 de metri pătraţi ai Palatului Dacia-România, iar Night Tours au fost şi de această dată experienţe de vizitare preferate de publicul Art Safari. Peste 4.000 de vizitatori au ales tururile nocturne în cadrul acestei ediţii, bucurându-se de ghidaj, muzică live şi cocktail party-uri.

„Încheiem acest Art Safari în format nou, de aprox. 2 luni şi jumătate, cu mulţumirea că am permis unui număr mare de vizitatori să se bucure de operele expuse. Nu am reuşit să ţinem expoziţiile deschise, din raţiuni organizatorice şi de cost, pentru 6 luni, atât cât trebuie să dureze o expoziţie importantă; ni se pare totuşi un pas înainte durata mai lungă a ediţiilor noastre expoziţionale. Am oferit un city break artistic în Bucureşti nu doar vizitatorilor, care au venit special să-l redescopere pe Theodor Aman de la Iaşi, Timişoara, Cluj sau Constanţa, ci şi colecţionarilor care au venit special din Israel pentru expoziţia Marcel Iancu. Lucrările Irinei Dragomir au primit cuvinte de laudă în daneză, engleză, franceză, germană sau olandeză, pentru că nu au lipsit nici iubitorii de artă străini. Art Safari pune Bucureştiul pe harta capitalelor culturale europene!”, a spus Ioana Ciocan, director general al Art Safari.

În total, 65.127 de vizitatori au luat la pas cei 6.000 de metri pătraţi ai Palatului Dacia-România, iar Night Tours au fost şi de această dată experienţe de vizitare preferate de publicul Art Safari. Peste 4.000 de vizitatori au ales tururile nocturne în cadrul acestei ediţii, bucurându-se de ghidaj, muzică live şi cocktail party-uri.

Artă şi educaţie sub aceeaşi platformă: Art Safari

Parte a programului educaţional au fost şi cele 2 expoziţii temporare realizate în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” şi cu Muzeul Naţional Tehnic, menite să familiarizeze publicul cu istoria naturală, dar şi cu ştiinţa şi tehnica. Exponatele celor două muzee au putut fi admirate într-un altfel de context, printre tablouri, iar lucrările din cadrul Art Safari au ţinut companie dinozaurilor de la Antipa, dar şi invenţiilor din Muzeul Tehnic, timp de 2 săptămâni. Aceste expoziţii temporare au fost foarte apreciate de publicul Art Safari –vizitatorii alegând biletele comune care au oferit acces atât la Art Safari, cât şi la cele două muzee.

Acestea au fost primele iniţiative dintr-o serie de parteneriate pe care Art Safari le va încheia cu importante muzee şi instituţii din ţara noastră, cu scopul de a oferi o experienţă de vizitare interdisciplinară.

Organizatorul anual al Pavilionului de Artă Bucureşti - cel mai mare conglomerat de expoziţii de artă din România - ajuns la a 10-a ediţie, realizează, în parteneriat cu muzeele de artă din România şi cu colecţionari privaţi, ample expoziţii retrospective care îşi propun recuperarea valorilor de patrimoniu. Având o puternică latură educaţională, misiunea sa este de a apropia arta de public şi de a educa noile generaţii prin organizarea de ateliere de artă pentru copii, tururi ghidate şi expoziţii de artă contemporană în spaţii neconvenţionale, cum ar fi Aeroportul Henri Coandă sau metroul bucureştean.

Art Safari se desfăşoară sub patronajul Primăriei Municipiului Bucureşti şi UNESCO România şi este realizat în parteneriat cu Muzeul Municipiului Bucureşti, Institutul Cultural Român şi Muzeul Naţional de Artă al României. În cele 9 ediţii de până acum a înregistrat aproape 300.000 de vizitatori. Mai multe detalii: artsafari.ro.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.