Reteaua Corect

Madrid, gazda unei expozitii in onoarea arhitectului vizionar Buckminster

Expozitia “Bucky Fuller & Spaceship Earth”, organizata la Madrid, parcurge traiectoria creativa a arhitectului vizionar Richard Buckminster Fuller (Bucky Fuller), precursor al miscarii de aparare ambientala, informeaza europapress.es.

Curatorii expozitiei sunt arhitectii Norman Foster si Luis Fernandez-Galiano, vernisajul fiind deschis pana la sfarsitul lunii viitoare.

Aceasta este prima expozitie spaniola dedicata lui Buckminster si include desene, fotografii, obiecte, sculpturi si proiecte originale, precum si cea mai recenta reproducere a renumitei lucrari “Dymaxion Car #4”.

Americanul Richard Buckminster (1895-1983) est cunoscut atat pentru proiectele sale realizate pentru primele cladiri “autosuficiente”, cat si pentru desenele care reprezentau masini aerodinamice cu consum redus care luau forma unor picaturi de apa si puteau transporta pana la 12 persoane.

Norman Foster, unul din curatorii acestei expozitii, este de parere ca Bucky Fuller “este mai important astazi decat in vremea lui pentru ca a anticipat multe din problemele cu care ne confruntam in prezent”.

Arhitectul britanic, ce a colaborat cu Fuller timp de 12 ani, marturiseste ca filosofia celui din urma este inca “valida pentru multe dintre scenariile pe care le prezenta in desenele lui si care intre timp au devenit si realitate”.

Prin aceasta expozitie, organizatorii incearca sa trimita un mesaj clar despre viziunea si perceptia lui Fuller asupra viitorului: “Ca un optimist ce era, arhitectul credea ca oamenii isi folosesc inteligenta pentru a raspunde provocarilor, cum este, spre exemplu, problema petrolului: el a anticipat corect ca vom deveni victimele acestei resurse”, spune Foster.

Richard Muckminster Fuller a fost un inginer american, autor, designer, inventator si artist futurist de succes. Fuller a publicat mai mult de 30 de carti si a patentat numeroase inventii, in special in domeniul design-ului arhitectural, fiind cunoscut indeosebi pentru “sfera geodezica”.

C.C.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.