Reteaua Corect

Anul Nou Chinezesc, sărbătorit într-un spectacol e gală, la Ateneul Român

Ambasada Republicii Populare Chineze la Bucureşti şi Casa Româno-Chineză au organizat, sâmbătă, la Ateneul Român, un spectacol de gală cu muzică şi dansuri tradiţionale, cu ocazia intrării în Anul Nou Chinezesc - Anul Câinelui de Pământ, scrie România Liberă, citând Agerpres.

Spectacolul a fost susţinut de artiştii ansamblului "Nair Ethnic Group", care au interpretat cântece şi dansuri tradiţionale din Mongolia Interioară, cea de-a treia provincie a Chinei ca mărime.

Repertoriul acestui grup de influenţă mongoleză a transpus, prin sunet şi mişcare, sărbătoarea focului, prima zăpadă, poveşti din stepă, dansul tribului mongol, dansul fluturilor îndrăgostiţi, culminând cu sosirea primăverii.

"Peste câteva zile, va fi Anul Nou Chinezesc, care este o sărbătoare de primăvară, cea mai importantă sărbătoare pentru poporul chinez. Această sărbătoare înseamnă reuniune familială, armonie şi fericire (...) Schimburile culturale sunt un mijloc de a lega popoarele din lume. Acum cinci ani, preşedintele chinez Xi Jinping a lansat iniţiativa 'Belt and Road', iar conectivitatea sufletului oamenilor constituie unul dintre cele cinci domenii ale cooperării programului 'Belt and Road'. China şi România se află la o distanţă geografică mare, însă cu toate acestea avem o prietenie foarte adâncă. Anul acesta este un an important pentru ambele ţări. În China vom sărbători 40 de ani de la lansarea programului de reformă şi deschidere către exterior, iar în România este Anul Centenarului de la Marea Unire. Anul acesta dorim să avem mai multe contacte, mai multe schimburi şi să promovăm încrederea reciprocă şi prietenia tradiţională", a declarat ambasadorul Chinei la Bucureşti, Xu Feihong, în cadrul unui discurs pe scena Ateneului Român.

Printre invitaţii la gală s-au aflat fostul preşedinte Emil Constantinescu şi viceprim-ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, Ana Birchall.

Răspunzând unor întrebări ale jurnaliştilor, Emil Constantinescu a declarat că, în primul an de mandat ca preşedinte, a efectuat o vizită în China, unde a prezentat proiectul de renaştere a "Drumului Mătăsii".

Pe de altă parte, fostul preşedinte a spus că România trebuie să iasă din "adormire" în legătură cu nivelul relaţiilor economice cu China.

"România trebuie să iasă din adormirea care stă în ultimii ani. Este adevărat că acum s-a concentrat pe creşterea internă, dar din punct de vedere al relaţiilor internaţionale este o cădere regretabilă. China este acum a doua sau chiar prima putere mondială şi în acelaşi timp este prima putere mondială în cercetare şi inovare. Toate ţările importante ale lumii îşi construiesc relaţii economice cu China şi nu văd de ce România lipseşte din acest joc", a spus Emil Constantinescu, potrivit România Liberă.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.