Reteaua Corect

Animest revine, în această toamnă, pe marile ecrane şi online cu 11 filme româneşti

Scris de newsreporter in 25 septembrie 2021 la 10:37, in Arts. 666 vizualizari Intra in discutie TaguriANIMEST, filme românești shortlinkhttp://crct.ro/nytk

Unsprezece scurtmetraje realizate de artişti din toată ţara concurează la cea de-a 16-a ediţie Animest pentru premiul Competiţiei Româneşti. În perioada 8-17 octombrie, filmele lor vor putea fi urmărite în cinematografele din Bucureşti, dar şi online, prin intermediul platformei de streaming a festivalului, potrivit news.ro, relatează Știripesurse.

Festivalul va aduce pe marele ecran şi scurtmetrajele selecţionate la ediţia anterioară, care nu s-au bucurat de o întâlnire cu publicul în sălile de cinema din Bucureşti.

Programul ediţiei va fi disponibil în curând pe https://www.animest.ro/. Abonamentele Animest.16 sunt disponibile, online, pe: https://eventbook.ro/festival/animest.

Laura Pop, câştigătoarea Competiţiei Româneşti Animest în 2018 cu „Monstrul”, filmul său de debut, se întoarce la această ediţie cu „Atriums, ventricles”, un portret al propriei sale inimi, surprins în perioada lockdown-ului. Pandemia l-a inspirat şi pe Lucian Barbu să creeze „Start a New Call”, un film în care membrii unei familii încearcă să se susţină reciproc prin intermediul apelurilor video. Un cuplu de pensionari redescoperă dragostea în „Born 2 be Wild”, filmul regizorului şi ilustratorului Raul Lile, iar în „Codul de fier” (r. Filip Sabin), un robot şi un druid fac front comun pentru salvarea pădurii.

În „Creator/ Creature”, Dorel Mărgărit urmăreşte dinamica dintre creaţie şi creator, iar Dafina Buşu propune o abordare filozofică a modului în care fiinţa umană încearcă să-şi explice mecanica universului în scurtmetrajul „In Circles/I Try”. Gabor Balazs revine în Competiţia Românească cu „I Sit And Look Out”, iar Maria Dimancea testează o nouă abordare a mitului lui Sisif în Sisiphescu, povestea unui bătrân care se străduieşte să-şi urce fotoliul la etaj.

Într-un mic oraş, într-un pub local, un om slab reuşeşte să scrie istorie prin puterile sale excepţionale în „Skanderbar”, scurtmetrajul semnat de Călin Gherghevici. În „Spotlight” (r. Vanesa Andor), o sumedenie de obiecte cu care interacţionăm zilnic se reunesc într-un carnaval al formelor sub lumina unui reflector. Tot în Competiţia Românească se va vedea pe marele ecran „Şoarecele B”, noul film semnat de Ioachim Stroe.

Regizorul şi animatorul Paul Mureşan revine la Animest cu scurtmetrajul „Cântec de leagăn”, prezentat în premieră internaţională în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Varşovia, unde s-a remarcat cu povestea puternică a unei familii afectate de violenţa domestică, ilustrată sonor de un vechi cântec românesc interpretat de Maria Tănase. În România, filmul a fost văzut pentru prima dată la TIFF, unde a fost distins cu Menţiunea specială a juriului Zilelor Filmului Românesc pentru Scurtmetraj, iar la cea de-a 16-a ediţie Animest va fi prezentat în afara competiţiei, unde se va vedea şi „O viaţă pierdută”, noul film semnat de Marian Poiana, câştigătorul Competiţiei Româneşti în 2015.

Cea de-a 16-a ediţie Animest este un proiect co-finanţat de Centrul Naţional al Cinematografiei şi Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului Bucureşti - Oraş deschis 2021.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.