Reteaua Corect

Actorii TNB, fotografiați în „ploaie”, expuși în foaierul teatrului

Scris de newsreporter in 14 decembrie 2019 la 13:00, in Arts. 614 vizualizari Intra in discutie Taguriactori, EXPOZITIE, Florin Ghioca, fotografii, ploaie, TNB, vernisaj, WaterLear shortlinkhttp://crct.ro/nvpj

Pe 19 decembrie, de la ora 18.30, în foaierul Sălii Mari a Teatrului Național din București va avea loc vernisajul expoziției de fotografie „WaterLear”, cu imagini din culisele spectacolului „Regele Lear”, realizate de fotograful oficial al TNB, Florin Ghioca, scrie Hotnews.ro.

Expoziția „WaterLear” precede de altfel reluarea reprezentațiilor acestui spectacol impresionant, regizat de georgianul David Doiashvili, prima dintre acestea (cu o distribuție în care au apărut unele modificări) având loc imediat după vernisajul din 19 decembrie.

Marius Manole: Foto Florin Ghioca
Marius Manole: Foto Florin Ghioca
Foto: TNB

În cadrul expoziției, vor fi expuse portrete ale unor actori foarte apreciați ai Teatrului Naţional din Bucureşti, realizate de fotograful Florin Ghioca. Printre actorii care au „intrat la apă” se numără Marius Manole, Mihai Constantin, Crina Semciuc, Monica Davidescu, Raluca Aprodu, Istvan Teglas, Ioan Andrei Ionescu, Alexandra Sălceanu și Tudor Istodor. Fotografiile au fost realizate cu prilejul unei filmări pe care actorii au făcut-o special pentru spectacol, într-un bazin cu apă. De altfel, chiar titlul expoziţiei, „WaterLear”, este o combinaţie între „water” (apă) şi numele regelui din spectacolul shakespearian - Lear.

„WaterLear” nu este însă la prima întâlnire cu publicul: la începutul lunii august, un vernisaj inedit și în premieră a avut loc în piscina singurului hotel de cinci stele din Iași, fotografiile putând fi admirate sub apă, cu măști speciale de snorkeling.

„Am profitat de joaca aceasta cu apa, de faptul că actorii erau în nişte momente incredibile şi extrem de spectaculoase şi am făcut câteva fotografii, pe care mă bucur că le pot expune acolo unde le este de fapt locul, la Teatrul Național, chiar înaintea unei noi reprezentații a spectacolului. Actorii sunt deosebit de expresivi, iar imaginile realizate în <<ploaie>> sunt fascinante!”, declară fotograful Florin Ghioca, cel care de mai bine de cinci ani realizează fotografiile oficiale ale celui mai mare teatru din Europa.

De numele său se leagă și alte expoziții de fotografie de teatru, printre care „L’Om DaDa – making of”, vernisată la celebrul centru al dansului Sadler’s Wells din Londra, „Teatru pe-un butoi cu pulbere”, prezentată în cadrul Festivalului Internațional de Teatru NETA, sau „Act Angry”, care a avut mai multe vernisaje, în cadrul „Winter Festival” de la Sarajevo (unde a fost prezentată la Galeria Preporod, la 

Muzeul Național de Artă și la Teatrul Național din Sarajevo), precum și la Festivalul Internațional de Arte Vizuale VSLO.

Expoziția va rămâne deschisă o săptămână, putând fi vizitată în timpul programului Casei de Bilete a TNB.

HotNews.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.