Reteaua Corect

200 de balerini ucraineni au găsit refugiu la Staatsballett din Berlin

Scris de newsreporter in 25 martie 2022 la 08:27, in Arts. 679 vizualizari Intra in discutie Taguri200, balerini, berlin, staatsballett, ucrainean shortlinkhttp://crct.ro/nzly

200 de balerini ucraineni, forţaţi să-şi părăsească ţara în război, au putut conta pe ospitalitatea Staatsballett din Berlin pentru a continua să danseze. Această instituţie le oferă un spaţiu de antrenament temporar, locuinţă, haine şi sfaturi de carieră, conform news.ro, citat de Știripesurse.

Deşi există aproape 70 de ansambluri de dans în ţară, nu toate se axează exclusiv pe dansul clasic, la fel ca majoritatea companiilor est-europene.

Christiane Theobald, director artistic interimar la Staatsballett din Berlin, afirmă că a contactat alţi directori de companii din Europa pentru ca balerinii să-şi poată găsi un nou loc de muncă. Ea a subliniat cât este de crucial pentru balerini să continue să se antreneze regulat, chiar dacă reprezentaţiile publice sunt suspendate pentru moment. „Important este ca antrenamentul zilnic să poată fi făcut”, a declarat ea pentru Associated Press.

Miercuri, în jur de treizeci de dansatori, inclusiv opt refugiaţi, s-au antrenat la Opera din Berlin. La sesiune a participat şi Iana Salenko, prima balerină ucraineano-germană la Baletul din Berlin. Născută la Kiev, ea împărtăşeşte îngrijorările colegilor ei. „Ştiu ce simt acum”, a spus ea pentru Reuters. „Ei vor să abandoneze, nu ştiu cum să continue cu această situaţie. Aşa că, bineînţeles, dacă pot ajuta, asta mă face fericită. Şi ei sunt cu adevărat fericiţi, sunt recunoscători pentru tot ceea ce pot eu să fac”.

Precum Christiane Theobald, balerina le-a aranjat audiţii în companii de balet din Europa. În lipsa acestora, ea le-a oferit oportunităţi în alte domenii de muncă, precum opera.

Nu doar dansatorii ucraineni visează la un post permanent la Baletul din Berlin. Colegii lor ruşi ar visa să li se alăture şi sunt bineveniţi, potrivit Christiane Theobald. „Este datoria noastră să ne asigurăm că nu va apărea o rusofobie şi că vom continua să ne apreciem unii pe alţii ca înainte de război. Dansul sau arta în general sunt menite să conecteze oamenii, nu să excludă pe nimeni”, a comentat ea.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.