Afla mai multe despre fluxurile RSS

Ce este un flux RSS?

Termenul RSS reprezinta prescurtarea din engleza a Really Simple Syndication. RSS-ul este un sistem de date dinamice, prin intermediul caruia te poti abona la fluxul celor mai noi postari de pe un site. Acest flux de date il vei regasi cel mai des sub denumirile de flux RSS, feed RSS, stream RSS sau canal RSS.

Poti identifica foarte usor RSS-ul dupa reprezentarea grafica specifica RSS Icon.

De ce sa ma abonez la fluxul RSS

Cu ajutorul fluxului RSS poti fi conectat in acelasi timp la cat de multe site-uri iti doresti. Primesti aproape instantaneu ultimele stiri sau articole publicate, toate adunate intr-un singur loc. Folosind RSS-ul nu va mai trebui sa „verifici” fiecare site in parte pentru a descoperi noile postari. In plus, iti poti organiza fluxurile in functie de preferintele tale. Tu alegi ce, cand si cat sa citesti.

Pentru a te ajuta in structurarea stirilor primite prin RSS, CorectNews iti propune un sistem diversificat de fluxuri, ce poate fi accesat folosind meniul butonului RSS RSS Icon.

 • Pe homepage-ul CorectNews te poti abona la toate stirile publicate sau poti alege doar unul dintre cel sapte „ziare”: Politics, Business, Social, Arts, ScIT, Sports, Lifestyle.
 • Atunci cand rasfoiesti unul dintre „ziare”, poti alege primirea fluxului RSS pe sectiuni. De exemplu, daca te afli pe CorectScIT poti opta pentru abonarea pe oricare dintre cele 5 sectiuni: Stiinta, IT&C, New Media, Gadget, Reviews.
 • In momentul in care te afli intr-o sectiune a unui „ziar” este posibila doar urmarirea acesteia, a ziarului respectiv sau a intregului site. De exemplu, daca te afli pe sectiunea Stiinta poti alege abonarea la stirile de aici, la ScIT sau General.
 • Deoarece stim ca ai autori preferati, iti oferim si posibilitatea de a fi la curent doar cu articolele acestora. Astfel, atunci cand citesti un post al jurnalistului preferat trebuie doar sa alegi numele respectiv din meniul butonului de RSS.

Bineinteles, indiferent de locul in care te-ai afla pe site, te poti abona oricand la fluxul general de stiri.

Abonarea RSS este gratuita si nu implica niciun fel de obligativitate. Nu este necesara introducerea datelor personale, cum ar fi adresa de email.

Ce agregatoare pot folosi si cum adaug un nou flux RSS?

 1. Indiferent de browserul utilizat, pentru a putea beneficia de toate optiunile de customizare oferite de CorectNews, trebuie doar sa intri pe meniul butonului RSS RSS Icon. Este suficient sa dai un singur click si vei fi redirectionat catre caseta cu specificatiile RSS.

  Browserele de internet, precum Mozilla Firefox, Internet Explorer, Safari sau Opera au deja incorporat suportul pentru sistemul RSS.

 2. Exista si o serie de agregatoare online pe care le poti utiliza, cum ar fi Google Reader, MyYahoo, Bloglines, PageFlakes etc.

  In acest caz, deschizi meniul RSS din dreptul pictogramei RSS Icon si dai click pe fluxul dorit. Vei fi redirectionat catre o pagina noua pentru a-ti alege agregatorul pe care il utilizezi.

 3. O alta posibilitate ar fi folosirea unor aplicatii specializate care iti aduc direct pe calculatorul tau fluxul RSS: FeedReader, Mozilla Thunderbird, Microsoft Office Outlook etc. Pentru acestea ai de urmat cativa pasi simpli:

  • In meniul RSS iti alegi fluxul dorit, dai click dreapta si alegi Copy Link Location (Mozilla Firefox) / Copy Shortcut (Internet Explorer) sau denumirea echivalenta a browserului pe care il folosesti.
  • Accesezi aplicatia RSS pe care o folosesti si intri in meniul destinat adaugarii unui nou flux RSS (in functie de programul folosit ai optiunea de Subscribe, Add a Feed etc.). Introdu apoi adresa copiata anterior, apasand din taste Ctrl+V sau dand click dreapta si alegand optiunea Paste.
  • Acum esti gata sa afli totul despre tot direct din aplicatia ta RSS!